Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, specialistul arată că ciorba de legume, tocana și ghiveciul, gătite cu puțin ulei, sunt cele mai indicate preparate:

„Ciorbă de lobodă sau de cartofi, mâncare de urzici cu mămăligă, salată orientală, ghiveci de legume, tocăniță de cartofi sau mazăre cu mărar, pilaf cu ciuperci sau cu praz…adică tot felul de bunătăți. Secretul stă în cantitate!

Iată și exemplu de meniu, recomandat de Mihaela Bilic.

„Legume proaspete (gulie, morcov, ridichi, ardei gras) cu humus sau fasole bătută ca și gustare, ciorbă din legume care ține burta plină cu puține calorii, ciuperci la cuptor ca fel principal, ciocolată neagră pentru pofta de dulce, popcorn și pufuleți pentru ronțăit. Legumele proaspete sunt pline de fibre și apă, pot fi mâncate fără limită de cantitate!”, arată medicul.

Totodată, Mihaela Bilic a precizat că în post, lumea se îngrașă pentru că „mănâncă pe săturate făinoase pline de grăsime”:

„Ca să slăbim în post, meniul trebuie să fie bazat pe legume, verdețuri și crudități, ciorbă de zarzavat, tocană și ghiveci- toate făcute cu un strop de ulei. Fără produse de patiserie/cofetărie de post, fără zahăr, fără gustări sănătoase cu oleaginoase, fără sucuri de fructe. Mâncat rar și puțin, asta înseamnă post!”

 
 

Urmărește-ne pe Google News