Avocado 
 Experții sunt de părere că nu se poate discută despre aspectul pielii, fără a aduce în discuție proprietățile benefice ale fructului de avocado. Acesta abundă în uleiuri esențiale și complexul vitaminic B care hrănesc pielea până în profunzime.  Vitamină B3 (niacina) este esențială pentru sănătatea epidermei, calmând pielea iritată. Un avocado conține 3,8 mg de niacina, adică 27% din necesarul tău zilnic. O rețetă hrănitoare: pune într-un blender un avocado, iaurt și fructe de pădure (congelate) pentru a prepară o băutură potrivită la micul dejun. De asemenea, o masca faciala care conține avocado îți va rezolvă problemă tenului uscat: se pisează un avocado (curățat de coajă) și se amestecă cu 1 lingură de ulei de măsline; se aplică această compoziție pe față și se acoperă ochii cu 2 felii de castravete. Se lasă să acționeze timp de 10 minute, după care se îndepărtează cu apa călduță. 
Mango 
Conține peste 80% din necesarul zilnic de vitamină A, care acționează asupra regenerării celulare și evită deshidratarea tenului. De asemenea, vitamină A împiedică acțiunea radicalilor liberi care îmbătrânesc prematur pielea.  
     
Migdalele 
Asigură o cantitate semnificativă de vitamină E, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să-ți faci griji pentru tenul uscat și nici pentru îmbătrânirea prematură a țesuturilor faciale.  
 
Brânză de casă   
Pe lângă beneficiile aduse asupra sănătății oaselor, produsele lactate fac minuni și pentru tenul tău. Sunt o sursă importantă de seleniu, un mineral care face „echipă” cu vitamină E și luptă împotrivă radicalilor liberi, te protejează de cancerul de piele și împiedică apariția mătreții. 
Stridiile 
Afrodiziace sau nu, stridiile sunt cu siguranță îndrăgostite de pielea ta. Ele constituie o sursă bogată de zinc și luptă împotrivă acneei. Zincul joacă un rol important în producția de sebum, iar lipsă acestuia din organism determină probleme acneice. Acest mineral esențial te va ajută nu numai să scapi de acnee, ci stimulează și producția de elastină cu ajutorul vitaminei C.  
Cartofii copți 
Spre deosebire de cei prăjiți care nu au cum să te ajute, cartofii copți fac bine la piele. Un cartof copt asigură 75% din necesarul zilnic de cupru. Acest mineral merge mână în mână cu vitamină C și zincul pentru a stimula producția de elastină care asigură fermitatea pielii. 
 
Ciupercile   
Sunt bogate în riboflavină sau vitamină B2 care este esențială pentru piele, deoarece este implicată în menținerea și repararea țesuturilor. De asemenea, te ajută să scapi de petele cauzate de rozacee.  
  
Uleiul de semințe de în   
Nu mai este un secret faptul că acizii grași omega 3 sunt buni pentru piele, însă știai că uleiul de semințe de în este una dintre sursele de bază pentru furnizarea acestor acizi? Iată o veste bună pentru persoanele care nu suportă peștele. O linguriță de ulei de semințe de în conține 2,5 g de omega 3, cu acțiune hidratanta asupra pielii. Acizii grași esențiali reduc producția de sebum și previn acneea.  
 
 Sursă: eva.ro
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News