Cheesecake

Ingrediente: pentru bază – 200 g biscuiți digestivi, 100 g unt, o linguriță esență de rom; pentru crema de brânză – 400 g cremă de brânză, 400 g smântână cu 12-18% grăsime), două ouă mari, două linguri de esență de vanilie, 150 g zahăr pudră; pentru topping – cireșe și zahăr.

Preparare: biscuiții pisați și untul topit se amestecă bine cu esența de rom până se formează o pastă, care se întinde uniform într-o tavă cu pereți detașabili, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Crema de brânză, ouăle, 100 g zahăr și o lingură de esență de vanilie se mixează bine, apoi se toarnă compoziția peste blatul de biscuiți și se dă la cuptor până se încheagă (când zgâlțâi tava, să ai o consistență gelatinoasă). Se scoate, se lasă la răcorit cam 15-20 de minute, timp în care se mixează restul de zahăr cu esența de vanilie rămasă și cu smântâna; se toarnă peste crema de brânză și se bagă iar la cuptor până se încheagă. Toppingul se face din cireșe, apă și zahăr puse pe foc până se încheagă un sirop. Se lasă la răcit un pic înainte de a se turna peste prăjitură, iar aceasta se ține la frigider peste noapte, înainte de servire. Se poate orna, pentru un plus de gust, și cu cireșe proaspete.

Ștrudel

Ingrediente: 200 g foitaj, 300 g cireșe, două linguri de zahăr, o lingură de amidon, un plic de zahăr vanilat, o lingură-două de coniac, un gălbenuș și zahăr pudră pentru decor.

Preparare: se scot sâmburii cireșelor, apoi se pun fructele, zahărul și amidonul pe foc, până se leagă (trebuie amestecat, să nu se prindă). După ce se ia de pe foc și răcorește puțin, se adaugă coniacul și zahărul vanilat și se amestecă bine. Se mai pune zahăr, dacă e prea acră compoziția. Se umple foitajul cu amestecul de cireșe, se rulează și se așază într-o tavă tapetată, se unge cu gălbenușul bătut și se dă la cuptor până se rumenește. Se pudrează cu zahăr înainte de servire.

Cele mai bune deserturi cu cireșe: prăjitură cu cremă

Ingrediente: pentru blat – 8 ouă, 10 linguri de zahăr, două plicuri de zahăr vanilat, un vârf de linguriță de sare, un vârf de linguriță de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie, 7 linguri de făină și una de cacao; pentru cremă – 1,5-2 kg cireșe, 500 g mascarpone, 500 ml frișcă lichidă, zahăr pudră după gust; pentru sirop – apă, zahăr, un plic de zahăr vanilat.

Preparare: pentru blat, se bat gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat și sarea, iar după ce devin cremoase, se adaugă făina și cacaua. Dacă vrei să faci blat alb, nu maroniu, înlocuiești cacaua cu făină. După, adaugi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie și apoi încorporezi aerisit, cu o lingură de lemn, albușurile bătute în prealabil. Pui blatul la copt într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și între timp faci siropul, așezând pe foc apa și zahărul (cam 5 linguri mari la un litru de apă). Se lasă să scadă și să se lege. După ce se răcorește un pic, se adaugă zahărul vanilat, se amestecă și se lasă la răcit. Crema se face amestecând brânza mascarpone cu frișca bătută și încorporând apoi cireșele curățate de sâmburi. Se adaugă apoi zahăr pudră după gust și se amestecă bine. Se asamblează simplu: blat, cremă, iar blat, iar cremă. Se ornează cu cireșe proaspete sau cu dulceață de cireșe proaspăt făcută.

Pandișpan

Ingrediente: 1 kg cireșe, 6 ouă, 8 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilat, un vârf de linguriță de sare, , un vârf de linguriță de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie, 6-7 linguri de făină, 2-3 linguri de ulei, zahăr pudră pentru decor.

Preparare: blatul se face exact precum cel pentru prăjitura cu mascarpone, singura diferență fiind că, înainte de a adăuga făina, bicabonatul și albușurile se pune uleiul, în fir subțire, amestecând continuu. După ce se toarnă aluatul în tavă, se distribuie uniform cireșele fără sâmburi și se dă tava la cuptor până se rumenește (se face testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă e gata). Se pudrează înainte de servire.


VIDEO / De ce evită Dani Oțil evenimentele mondene? ”Eu am de mâncare acasă”

Urmărește-ne pe Google News