- Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.
Cuprins:
De ce sunt importante jocurile pentru copii
Jocul le permite copiilor să își folosească creativitatea, dezvoltându-și în același timp imaginația, dexteritatea și puterea fizică, cognitivă și emoțională.
Joaca este importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului. Prin intermediul jocului, copiii de la o vârstă foarte fragedă se implică și interacționează cu lumea din jurul lor.
Jocul le permite copiilor să creeze și să exploreze o lume pe care o pot stăpâni, învingându-și temerile în timp ce exersează roluri de adult, uneori împreună cu alți copii sau cu adulții.
Pe măsură ce își stăpânesc lumea, jocurile îi ajută pe copii să dezvolte noi competențe care duc la o încredere sporită și la reziliența de care vor avea nevoie pentru a face față provocărilor viitoare.
Jocul fără direcție le permite copiilor să învețe cum să lucreze în grup, să împartă, să negocieze, să rezolve conflicte și să învețe abilități de autoprovocare.
Atunci când jocul este lăsat să fie condus de copii, aceștia exersează abilități de luare a deciziilor, se mișcă în ritmul propriu, își descoperă propriile domenii de interes și, în cele din urmă, pot descoperi pasiunile pe care doresc să le urmeze.
În mod ideal, o mare parte din joc implică adulți, dar atunci când jocul este controlat de adulți, copiii se supun regulilor și preocupărilor adulților și pierd o parte din beneficiile pe care le oferă jocul, în special în dezvoltarea creativității, a leadership-ului și a abilităților de grup.
Dar jocurile trebuie să fie adaptate în funcție de vârsta copilului. Cu toate că este important să lași copilul să se joace singur și să vă jucați împreună liber, este la fel de important ca jocurile să îl provoace din punct de vedere intelectual, fizic și creativ. Așadar, există o mulțime de jocuri adaptate vârstei, pentru ca micuții să se dezvolte armonios și să creeze o legătură strânsă cu părinții și lumea din jur.
Dar mai presus de toate, jocul este o bucurie simplă, o parte foarte importantă a copilăriei și o modalitate prin care cei mici descoperă lumea în maniera lor.
Ți-am pregătit o listă cu câteva jocuri adaptate în funcție de vârsta copilului.
Jocuri pentru copii de 3 ani
Acest joc educativ pentru copii tip mozaic conține 280 de piese și este ideal pentru a stimula imaginația copiilor. În plus, copilul învață îndemânarea, i se dezvoltă imaginația și coordonarea ochi-mână. Copilul poate face o mulțime de construcții și modele cu această tăbliță cu piese. Este perfect pentru dezvoltarea inteligenței și abilității de gândire logică.
Alt joc educativ pentru copiii de 3 ani, acest set din carton conține 24 de piese și este un joc de memorie, care îi ajută pe cei mici să compare date, să se concentreze și să se distreze.
O altă jucărie perfectă pentru copiii de 3 ani este această tăbliță cu animale. Se poate juca în mai multe moduri și dezvoltă percepția, concentrarea și coordonarea ochi-mâini. Setul vine cu patru panouri din lemn cu locuri pentru 6 animale, 36 de animăluțe din lemn în 6 culori și reguli ca să poți să te joci cu cel mic.
Jucăria Maimuță tip balanță îl învață pe cel mic matematică. Este un joc ce conține 65 de piese și este o metodă perfectă pentru copiii de la 3 la 6 ani să învețe numerele și elemente de bază în matematică. În plus, maimuța este un element atractiv și amuzant pentru micuți.
Jocuri pentru copii de 5 ani
Acest joc educativ Lumea Animalelor conține 54 de piese magnetice din spumă, este ideal pentru copiii de 5 ani și mai mult și îi încurajează pe cei mici să descopere lucruri noi. Acest joc stimulează imaginația, răbdarea, gândirea logică și creativitatea. Animăluțele pot fi lipite de frigider sau orice suprafață metalică. În plus, este o modalitate excelentă de a învăța limba engleză. Fiecare piesă este reprezentată prin imagine și cuvântul în limba engleză.
Această jucărie pinguin tip balanță este modalitatea super distractivă de a îl învăța pe cel mic noțiuni de matematică. O jucărie perfectă pentru copii de vârsta preșcolară. Copilul poate învăța adunarea și scăderea simplă prin intermediul balanței.
Tabla multifuncțională AKU are două fețe și se poate scrie și desena pe ea. Vine cu un set de cretă colorată și va face foarte ușoară integrarea copilului într-un colectiv, fie că vorbim despre grădiniță sau clasa 0.
Un alt joc interesant este acest sistem solar prin intermediul căruia copilul poate învăța planetele. Sistemul poate fi construit și vopsit, iar jocul vine la pachet cu o vopsea specială care strălucește în întuneric. Este pretextul ideal pentru ca micuțul să învețe despre spațiu, planete și tot felul de lucruri interesante.
Jocuri pentru copii de 7 ani
Un copil de 7 ani știe deja câteva lucruri. În plus, aceasta este vârsta oportună la care să îl înveți o mulțime de lucruri. Deși va pune și el mii de întrebări, poți profita de această vârstă pentru a îl învăța noțiuni precum ora, banii sau poziția geografică a casei, orașului și țării sale.
Acest joc pentru învățarea banilor este ideal pentru ca micuțul tău să învețe cât înseamnă 1 leu sau 200 de lei. Îl va responsabiliza și îi poți da exemple de cât costă jucăriile sale. Data viitoare, când veți merge la cumpărături și veți stabili un buget pentru jucării, copilul va avea idee cum să se orienteze în cadrul acelui buget.
„Răspunde Istețel” este o carte cu ajutorul căreia copilul învață engleza prin joacă. Perfectă pentru un copil de 7 ani care a intrat deja la școală. Va învăța noțiuni despre natură, știință sau animale. În plus, copilului i se vor dezvolta abilități complexe, cum ar fi comunicarea, logica, inteligența, vocabularul și creativitatea.
Unele jocuri rămân clasice pentru toată viața. Jocul Avioane rămâne unul dintre cele mai distractive. Acest joc este însă puțin mai evoluat decât cel pe care îl desenai singur pe o foaie de hârtie. Vine cu stickere colorate cu bombardiere, crucișătoare și avioane de vânătoare, așa că e o reală plăcere să te joci alături de copil.
Jocuri pentru copii de 10 ani
„Nu te supăra, frate!” este un joc clasic, pe care îl iubesc și copiii, și părinții. Jocul se joacă cu maximum 4 jucători și obiectivul este de a ajunge la linia de finiș a tablei, respectând regulile. Este un joc super interactiv și amuzant, iar scopul final este acela de a te distra și de a „nu te supăra” dacă ești scos din joc sau pierzi.
Activity Junior este varianta pentru cei mici a jocului clasic Activity, unde trebuie să desenezi, mimezi sau să vorbești despre un obiect, iar ceilalți trebuie să îl ghicească. Este un joc care dezvoltă imaginația, vocabularul și abilitățile artistice. O activitate perfectă pentru copii și părinți.
Acum, că micuțul tău s-a făcut puțin mai mare, te poți juca cu el și chiar te poți distra. Jocul Alias este exemplul perfect. Cu ocazia asta, ai putea chiar să începi o tradiție în care vinerea sau sâmbăta să fie „decretată” seara jocurilor. O activitate care va uni familia și îi va oferi copilului o mulțime de oportunăți pentru a se dezvolta armonios. Unde mai pui că este o seară în care veți râde și vă veți conecta.
Copii versus părinți este un joc super creativ și amuzant, ideal de jucat în familie, mai ales dacă există mai mulți copii de vârste apropiate. Este vorba despre întrebări de cultură generală și există bonusuri și pedepse. Cine ajunge primul la linia de finiș câștigă jocul. Îl puteți juca pe porunci sau pedepse, astfel încât să fie și mai intens.
Jocuri pentru copii de 12 ani
La 12 ani, un copil are o putere de înțelegere mai mare și deja a dobândit câteva abilități. Motiv pentru care îl poți învăța să joace jocuri de societate cu adevărat interesante.
Catan este unul dintre ele. Prin faptul că se joacă, micuțul învață o mulțime de lucruri. Cum să nu fie lacom, să nu trișeze, să înțeleagă scopul real al jocului: acela de a distra, nu de a câștiga, să înțeleagă negocierea și strategia și multe altele. Catan este jocul ideal pentru așa ceva.
Un alt clasic este Monopoly. Nu doar că îl învață simțul proprietății și valoarea banilor, dar copilul capătă abilități masive de negociere și ar putea chiar să învețe câte ceva despre afaceri din greșelile pe care le face.
Uno este un joc de cărți ideal pentru o familie numeroasă sau o familie cu mulți prieteni. Cheamă-i în vizită și distrați-vă cu acest joc. Copiii de peste 10-12 ani pot învăța ușor cum să joace acest joc și se vor distra pe cinste. Această ediție vine cu pachetul de cărți UNO, o tabelă de scor, creion și instrucțiuni.