Cuprins:
Cum poți reîncălzi pizza a doua zi
Pizza este una dintre cele mai apreciate rețete italienești care a fost preluată în lumea întreagă. Fie că o pregătești acasă sau o comanzi, pizza este o bucurie pentru mesele în familie sau alături de prieteni.
De multe ori, se întâmplă să mai rămână din pizza și pentru a doua zi și tocmai de aceea este bine de știut care e cea mai bună metodă de a reîncălzi pizza.
Pizza reîncălzită la tigaie
Una dintre cele mai bune modalități de a reîncălzi pizza este folosind tigaia. Este, de asemenea, una dintre cele mai rapide tehnici care imită rezultatele unui cuptor, permițându-ți să te bucuri de resturi fără să pierzi textura crocantă.
Adăugarea unei picături de apă în tigaie și acoperirea acesteia cu un capac este un truc vechi care funcționează ca prin fminune. Având în vedere acest lucru, trebuie mai întâi să încingi puțin tigaia la foc mediu. Pune feliile de pizza și lasă-le să se gătească câteva minute înainte de a adăuga câteva picături de apă pe partea laterală a tigăii. După ce ai făcut asta, acoperă tigaia imediat pentru a prinde aburul și lasă puțin pe foc, până când brânza s-a topit ușor deasupra.
Pizza reîncălzită în cuptorul încins
Puneți o tavă de copt în cuptor și încălziți-o la 250 de grade. Dacă nu doriți să curățați tava mai târziu, o puteți căptuși cu foaie de copt. Odată ce cuptorul a ajuns la temperatura potrivită, folosiți o mănușă de cuptor pentru a scoate tava fierbinte și puneți feliile pe ea. Așezați tava pe grătarul din mijloc și lăsați pizza timp de cinci minute.
A trebuit să lăsăm pizza să stea un minut sau două să se răcească înainte de a o putea mânca. Ea va rămâne crocantă, brânza topită și un gust de pizza proaspăt gătită. Și aceasta este considerată una dintre cele mai bune soluții de a reîncălzi pizza.
Pizza reîncălzită în airfryer
Dacă doriți să reîncălziți pizza într-o friteuză cu aer, să știți că au mai încercat și alții. Pune o felie de pizza în airfryer las-o timp de cinci minute.
Aceasta este de departe cea mai rapidă dintre metodele de a reîncălzi pizza. Nu va trebui să așteptați ca o tigaie sau cuptorul să se încălzească – doar puneți-o în friteuza și plecați. Cinci minute mai târziu, ai o felie crocantă și delicioasă. Există totuși câteva dezavantaje: într-adevăr puteți încălzi doar o cantitate mică o dată, iar ingredientele mai fragile (cum ar fi legumele) pot începe să ardă după cinci minute.
Pizza reîncălzită în cuptorul cu microunde
Să reîncălzești pizza la cuptorul cu microunde este rapid, dar rezultatul poate lăsa mult de dorit. Blatul devine umed și, până ajungi să mănânci este deja gumoasă.
Motivul, potrivit bucătarilor, se rezumă la modul în care funcționează de fapt microundele. Undele produse într-un cuptor cu microunde sunt absorbite de moleculele de apă. Vibrația moleculelor de apă, pe măsură ce absorb acea energie este cea care încălzește alimentele.. Cuptorul cu microunde gătește mâncarea din interior spre exterior și, pe măsură ce moleculele de apă din sos sunt încălzite și se evaporă, aburesc pizza, motiv pentru care felia va fi umedă.
Ca acest lucru să nu se întâmple, pune felia de pizza pe o farfurie în cuptorul cu microunde.
Alături, așează o cană sau o ceașcă de apă pentru microunde pentru a reîncălzi pizza în condiții optime. Aceasta va absorbi o parte din undele cuptorului cu microunde, permițând pizzei să se încălzească puțin mai uniform, astfel încât brânza să se topească din nou înainte ca crusta să-și piardă toată umezeala. Lasă maxim 30-45 de secunde și verifică.
Descoperă cele mai bune 20 rețete cu roșii.
Curiozități despre pizza
- Pizza Margherita a fost creată în anul 1889 de către Raffaele Esposito, căruia i-a fost cerut să pregătească o pizza pentru Regina Margherita a Italiei. Rețeta s-a păstrat și azi și conține mozzarella, folosită pentru prima dată pentru pizza, sos de roșii și busuioc, ingrediente alese pentru a reprezenta toate culorile prezente pe steagul Italiei.
- Prima utilizare înregistrată a cuvântului „pizza” a fost într-un text latin din Gaeta, Italia, în 997 d.Hr.
- Pizza este termenul italian pentru plăcintă.
- Brutarii din Napoli au fost primii oameni care au pregătit un fel de mâncare cunoscut sub numele de „pizza” în anii 1600.
- Pizza nu era altceva decât o rețetă țărănească pentru majoritatea italienilor în anii 1800.
- Italia a adoptat un proiect de lege pentru a proteja pizza tradițională. Legea a specificat ingredientele și metodele de procesare permise, cu excluderea pizzei congelate. Când ceste reguli sunt respectate, abia atunci va fi numită „pizza tradițională italiană” în țară.