Prânzul: în jurul orei 12.00

Dacă ai luat micul dejun în jurul orei 8.00, atunci, susțin nutriționiștii, masă de prânz ar trebui programată la circa trei-patru ore după, în cazul de față la miezul zilei. Pentru a-ți oferi energie, prânzul ar trebui să fie compus dintr-o combinație echilibrată de proteine, carbohidrați, grăsimi „bune” (grăsimile polinesaturate și mononesaturate) și fibre.

Gustarea de după-masă: în jurul orei 15.00

La câteva ore după ce ai luat prânzul, nivelul energiei tale va începe să scadă, moment în care îți poți programa o gustare sănătoasă de după-masă. Ai luat prânzul la ora 12.00? Atunci ronțăie câte ceva în jurul orei 15.00.
Gustarea nu ar trebui să fie la fel de consistență precum o masă principală (mic dejun, prânz, cină), însă ar trebui totuși să îți potolească foamea. Asupra căror alimente te-ai putea opri? Variante sănătoase sunt salatele de fructe, oleaginoasele, batoanele din cereale și supele din legume.

Cina: în jurul orei 18.00

La două-trei ore după ce ai savurat o gustare sănătoasă de după-masă, programează-ți cina. O masă ideală la lăsarea serii este suficient de ușoară, pentru a nu-ți îngreuna digestia, dar hrănitoare, în același timp, pentru a-ți potoli foamea.
Optează, pentru alimente bogate în proteine, carbohidrați și grăsimi „bune”. Orezul brun, pâinea integrală, oleaginoasele, somonul și carnea de pui sunt opțiuni perfecte. Dacă ți-e poftă de un desert, orientează-te către fructe și evită dulciurile din comerț.

Gustarea de seară: în jurul orei 21.00

În jurul orei 9.00 sau cu o oră înainte de culcare, răsfață-te cu o gustare ușoară de seară. Alege fructe, legume sau un iaurt degresat și evită băuturile pe bază de cofeină, care riscă să îți pună în pericol odihnă, potrivit acasa.ro.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News