Istoria sandviciului

Potrivit unei relatări des citate dintr-o carte de călătorie franceză contemporană, Sandwich a cerut, cu o ocazie, să i se aducă felii de carne și pâine la masa de joc, pentru a putea continua să joace în timp ce mânca; cu toate acestea, pare mai probabil ca el să fi mâncat aceste sandviciuri în timp ce lucra la birou sau ca lumea să fi luat cunoștință de ele atunci când le-a cerut în societatea londoneză. 

Titlul său a conferit numele preparatului și, în curând, a fost la modă să se servească sandviciuri pe continentul european, iar cuvântul a fost încorporat în limba franceză. De atunci, sandviciul a fost încorporat în aproape toate bucătăriile din Occident, în virtutea simplității preparării sale, a portabilității și a varietății nesfârșite.

Orice tip de pâine și orice tip de aliment care poate fi mâncat în mod convenabil astfel poate inta într-un sandvici, cald sau rece. 

Sandviciurile de ceai britanice se fac cu pâine tăiată subțire umplută cu pastă de pește, castraveți, creson sau roșii. Smørrebrød scandinave sunt servite cu fața deschisă, cu garnituri compuse din pește, carne feliată și salate. 

Statele Unite au contribuit cu formule elaborate de sandwich-uri, două dintre cele mai de succes fiind club sandwich-ul din felii de pui sau curcan, bacon, salată și roșii și sandviciul Reuben din carne de vită, brânză elvețiană, varză murată și sos rusesc, servit la grătar pe pâine neagră. 

Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu
Recomandări
Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu

Sandviciurile fierbinți, în special omniprezentul hamburger pe chiflă, sunt un element de bază al dietei americane, iar sandviciul cu unt de arahide și jeleu este baza principală a elevului american.

În Franța, o baghetă este umplută cu șuncă și brânză și servită dimineața pe post de sandvici.

Cele mai bune sandviciuri din lume

Banh mi – Vietnam

  • Pentru burta de porc vietnameză
  • 1 cățel mare de usturoi, zdrobit
  • ½ bucată de dimensiunea unui deget mare de ghimbir proaspăt, decojit și dat pe răzătoare
  • ½ lingură de sos de soia
  • ½ lingură de sos de pește
  • 1 linguriță de pastă de lemongrass
  • 1 linguriță de miere 
  • 2 fâșii mari de burtă de porc (aprox. 150 g)
  • Pentru murăturile rapide
  • 2 linguri de oțet de vin de orez
  • ¼ linguriță de zahăr pudră
  • ¼ linguriță de sare de mare
  • 1 morcov mic, curățat de coajă și tăiat în bastonașe subțiri
  • 3 ridichi mari, tăiate felii subțiri
  • Pentru sandvișuri
  • 2 baghete mici
  • maioneză japoneză Kewpie
  • o mână mare de coriandru proaspăt
  • sos picant sriracha, pentru a servi (opțional)

Mai întâi, marinați burta de porc. Pisați usturoiul și ghimbirul împreună într-un vas mic și puțin adânc, împreună cu sosul de soia, sosul de pește, pasta de lemongrass și mierea. Adăugați fâșiile de burtă de porc, asigurându-vă că sunt complet acoperite de marinată. Se lasă deoparte pentru cel puțin o oră, dar de preferat peste noapte.

Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll
Recomandări
Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll

Preîncălziți grătarul la cea mai mare temperatură. Între timp, pentru a face murăturile rapide, amestecați împreună oțetul, zahărul și sarea într-un castron puțin adânc și adăugați morcovul și ridichea Dați deoparte.

Tapetați tava de grătar cu folie de copt, așezând grătarul deasupra. Așezați fâșiile de burtă de porc pe grătar și puneți-le pe grătar timp de 15 minute, întorcându-le la jumătatea drumului, sau până când carnea de porc este bine gătită și este crocantă și caramelizată pe margini

Pentru a asambla sandvișurile, despicați baghetele pe lungime și ungeți-le generos cu maioneză. Se taie burta de porc pe diagonală și se usucă murăturile cu hârtie de bucătărie înainte de a le pune pe ambele în baghete împreună cu o cantitate bună de coriandru proaspăt. Serviți cu un strop de sos picant sriracha, dacă doriți.

Pan Bagnat – Franța

  • 2 fileuri de anșoa, tocate mărunt (opțional)
  • 1 cățel de usturoi foarte mic, tocat mărunt
  • 1 linguriță de oțet de vin roșu
  • ½ linguriță de muștar Dijon
  •  Un vârf de cuțit de sare și piper proaspăt măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 pâine de țară rotundă de cu crustă sau ciabatta mică, tăiată în două
  • 1 castravete obișnuit
  • 1 roșie coaptă, de mărime medie, tăiată în felii
  • ½ ceapă roșie mică, tăiată felii
  • 1 conservă de ton în ulei de măsline, scursă
  • 8 frunze mari de busuioc
  • 2 linguri de măsline fără sâmburi feliate
  • 1 ou fiert tare, decojit și tăiat în felii subțiri
Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor
Recomandări
Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor

Într-un bol mic, zdrobiți împreună  și amestecați anșoa, usturoiul, oțetul, muștarul, sarea și piperul. Adăugați uleiul. Dacă folosiți o pâine de țară, scoateți o parte din miezul moale din interior pentru a forma o cavitate. Dacă folosiți o ciabatta, nu va trebui să eliminați nimic.

Curățați castravetele, tăiați-l pe jumătate pe lungime și scoateți semințele dintr-o jumătate. Feliați subțire jumătatea fără semințe. 

Adăugați castravetele feliat în vinegretă și amestecați bine.

Întindeți jumătate din castraveți pe partea de jos a pâinii. Se acoperă cu felii de roșii și ceapă, apoi cu ton, busuioc, măsline și felii de ouă. Acoperiți oul cu restul de castraveți și vinegretă. Se acoperă cu a doua jumătate de pâine și se presează bine sandvișul.

Înfășurați bine sandvișul în folie de aluminiu, hârtie cerată sau folie de plastic, apoi puneți-l într-o pungă de plastic. Puneți sandvișul sub o greutate, cum ar fi o tigaie din fontă acoperită cu un ceainic plin.

Puneți sandvișul sub greutate timp de 7 până la 10 minute, apoi întoarceți-l și puneți-l sub greutate timp de încă 7 până la 10 minute. Desfaceți, tăiați și serviți imediat sau păstrați-l învelit până la 8 ore înainte de a-l servi.

Smørrebrød – Danemarca

  • 1 pâine de secară de culoare închisă, cu miez de secară
  • 20 g de unt, înmuiat
  • 400 g friptură de vită
  • 100 g somon afumat
  • 140 g de brânză cu mucegai
  • 1 ceapă roșie, tăiată în felii
  • 1 borcan de cornichon, feliat
  • 1 lămâie
  • 1 buchet de mărar proaspăt
  • 2 ridichi, tăiate felii subțiri
  • 1 pară, tăiată pe lungime
  • ½ cană de nuci tocate
  • Hrean
  • Muștar

Întindeți untul pe pâinea de secară.

Pentru o friptură de vită smørrebrød: Se acoperă pâinea cu două felii de friptură de vită. Adăugați cornichonii și felii de ceapă roșie. Acoperiți cu hrean.

Pentru un smorrebrød cu somon afumat: Acoperiți pâinea cu două felii de somon afumat. Se adaugă două-trei felii de ridiche și câteva crenguțe de mărar proaspăt. Acoperiți cu un strop de suc de lămâie și muștar.

Pentru un smørrebrød cu brânză albastră și pere: Întindeți brânză bleu peste unt. Se adaugă o felie de pară. Se ornează cu nuci tocate.

Poboy – New Orleans, Statele Unite

  • Pentru Rémoulade:
  • 175 ml de maioneză
  • 45g de murături de mărar tocate mărunt
  • 10g de hrean preparat scurs, scurs
  • 15ml de sos picant
  • 15 g muștar Dijon
  • 15 ml sos Worcestershire
  • 15 ml suc proaspăt de lămâie
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • Sare kosher și piper proaspăt măcinat
  • Pentru creveți:
  • 280 g de făină 
  • 70g făină de porumb
  • 10 g de amestec condimente
  • 4 ouă mari
  • 660 g  de creveți medii fără coadă
  • 2 l de ulei vegetal, pentru prăjire
  • sare kosher
  • Pentru servire:
  • 4 chifle franțuzești 
  • 1 salată iceberg, mărunțită
  • 2 roșii medii, tăiate felii subțiri
  • Felii de castraveți murați

Pentru Rémoulade: Într-un castron mic, amestecați maioneza, murăturile tocate, hreanul, sosul picant, muștarul, sosul Worcestershire, sucul de lămâie și usturoiul până se combină bine. Se condimentează după gust cu sare și piper. Se lasă deoparte.

Pentru creveți: Într-un castron mediu sau într-o tavă de copt puțin adâncă, bateți împreună făina, mălaiul și condimentele. Într-un al doilea castron mediu, bateți împreună ouăle și 1/3 cană din amestecul de făină. Amestecul trebuie să aibă consistența unui aluat gros de clătite. Ajustați consistența cu amestec de făină suplimentar dacă este necesar. Așezați un grătar de sârmă în interiorul unei tăvi cu margini.

Lucrând în loturi, puneți creveții în amestecul de făină și amestecați-i pentru a-i acoperi uniform. Se scutură excesul de făină, se transferă creveții în amestecul de ouă și se întorc pentru a-i acoperi bine. Lăsați excesul de aluat să se scurgă înapoi în castron și puneți înapoi creveții în amestecul de făină. 

Apăsați ușor în amestecul de făină pentru a ajuta la aderența învelișului. Se transferă pe grătarul de sârmă pregătit. Se repetă procesul cu restul creveților. Puneți creveții la frigider timp de 15 minute.

Într-o oală mare, încălziți uleiul la foc mediu-mare. Adăugați cu grijă jumătate din creveți în ulei și gătiți, amestecând ocazional cu o spumieră, până când devin aurii, 4 până la 5 minute. Transferați creveții fierți pe un al doilea grătar de sârmă așezat în interiorul unei tăvi cu margini. Se condimentează cu sare după gust. Se repetă cu restul creveților.

Pentru servire: Se deschid rulourile și se ung părțile tăiate cu sosul. Împărțiți salata, roșiile, bucățile de murături și creveții în mod egal pe rulouri. Se servesc imediat.

Fricassé – Tunisia

  • 500 grame de făină albă
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • un vârf de cuțit de sare
  • Ingrediente pentru umplutură
  • măsline negre fără sâmburi
  • 1-2 cartofi
  • ouă
  • harissa
  • ton, scurs
  • pătrunjel

Asamblați toate ingredientele într-un mixer vertical. Porniți și turnați încet 1 cană de apă călduță pentru a aduna aluatul. Dacă este necesar, adăugați mai multă apă, puțin câte puțin. (De asemenea, puteți face pasul de amestecare manual într-un castron).

După ce ați asamblat aluatul, puneți-l într-un bol. Ungeți cu ulei de măsline deasupra lui, apoi acoperiți bila de aluat și lăsați-o să se odihnească 1-2 ore, până când își dublează dimensiunea.

Între timp, fierbeți apă într-o cratiță mare și puneți ouăle în ea. Scoateți-le după 10 minute și clătiți-le sub apă rece. Se decojesc când se răcesc și se taie în felii.

Fierbeți apă și puneți până când sunt moi, dar își păstrează forma. Scurgeți-i sub apă rece și, după ce s-au răcit, tăiați-i în cubulețe mici.

Când aluatul a crescut, întindeți-l pe o suprafață plană cu un sucitor. Tăiați cercuri folosind un pahar. Apoi, formați cercuri individuale în ovale. Se acoperă cu un prosop umed și se lasă să se odihnească din nou timp de cel puțin 10-15 min.

Încălziți uleiul de gătit într-o oală adâncă. Odată ce uleiul este încins, puneți ușor aluatul în oală.

Lăsați fiecare bucată de aluat să se rumenească și să se umfle pe o parte înainte de a o întoarce și de a o lăsa să facă același lucru pe cealaltă parte. Se scot din vas cu o paletă și se așază pe un grătar sau pe șervețele de bucătărie.

 Se repetă cu aluatul rămas. După ce s-a fiert, se ia un cuțit zimțat și se taie pe partea lungă a ovalului, fără a tăia până la capăt (astfel încât să rămână întreagă, ca o chiflă de sandviș sau o chiflă de hotdog). 

Ungeți harissa pe una (sau pe ambele părți!). Umpleți cu cartofii, oul fiert tare tăiat felii, tonul, măslinele negre fără sâmburi și pătrunjelul tocat fin. Savurați!

Sandwich cubanez – Cuba, SUA

  • 1 pâine cubaneză sau italiană 
  • 2 linguri de unt nesărat, înmuiat
  • 1 cățel de usturoi mic, zdrobit
  • 2 linguri de muștar galben
  • 150-200 g de brânză elvețiană tăiată felii subțiri, aproximativ 10 felii
  • 1 kilogram de friptură de porc mărunțită
  • Castravete murat cu mărar, după cum este necesar
  • 10 felii de șuncă de porc 
  • Pentru a servi:
  • Murături
  • Chipsuri de cartofi

Încălziți tigaia sau plita. Prăjiți pâinea.

Tăiați pâinea în două pe orizontală. Prăjiți ambele jumătăți de pâine simplă, cu partea tăiată în jos, până când suprafața devine ușor aurie.

În timp ce pâinea se prăjește, amestecați împreună untul și usturoiul tocat mărunt. După ce feliile de pâine au fost prăjite, întindeți untul cu usturoi pe partea tăiată a uneia dintre jumătățile de pâine. Apoi întindeți muștarul pe partea tăiată a celeilalte jumătăți de pâine.

Se așază în straturi carnea și brânza. Se acoperă partea cu muștar cu un strat de brânză elvețiană, urmat de o mână de friptură de porc încălzită.

Dacă preferați cașcavalul foarte topit, înfășurați Cubano în folie de aluminiu înainte de a-l frige (acest lucru este total opțional).

Grătiți Cubano într-o presă de Panini sau un sandwich maker timp de 5-6 minute pe o parte, înainte de a întoarce cu grijă sandviciul și de a-l frige încă 5-6 minute pe cealaltă parte. Dacă folosiți o presă de panini, prăjiți timp de 6 minute în total, sau până când brânza se topește.

Când este gata, Cubano ar trebui să aibă partea de sus și de jos plată, crocantă, ușor maronie închisă, iar brânza ar trebui să fie topită.

Croque monsieur –  Franța

  • 4 felii dintr-o pâine albă cu crustă albă
  • 20 g de unt, topit
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 100 g de brânză gruyère rasă
  • 4 felii subțiri de șuncă afumată 
  • Pentru sosul bechamel
  • 125 ml de lapte
  • 125 ml de smântână
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 2 frunze de dafin
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 20 g de unt
  • 20 g de făină 
  • 1 linguriță plină de muștar Dijon
  • nucșoară proaspătă, rasă
  • Pentru maioneza cu muștar
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 1 lingură de maioneză

Mai întâi, faceți un sos bechamel. Puneți laptele, smântâna, usturoiul, frunzele de dafin și ceapa într-o tigaie mică la foc mediu și amestecați-le. Încălziți până aproape de fierbere, apoi opriți focul și lăsați timp de 10 minute pentru a se infuza. Treceți lichidul printr-o sită și aruncați boiaua și ceapa.

Topiți untul cu făina într-o altă tigaie și gătiți-l la foc mic. Încorporați treptat laptele cald și aduceți-l la un clocot ușor, amestecând în mod regulat, apoi adăugați muștarul Dijon, puțină nucșoară rasă proaspătă și câteva condimente. Ar trebui să fie un sos cremos și gros, cu o aromă profundă.

Ungeți feliile de pâine cu unt topit. Așezați-le pe o tigaie și prăjiți-le pe o parte, cu partea unsă cu unt în sus, până când devin aurii. Scoateți-le și încălziți cuptorul la 200C

Întoarceți pâinea și ungeți fiecare felie cu un strat subțire de Dijon, urmat de un strat de bechamel. Acoperiți sosul cu gruyère ras și apoi cu o felie de șuncă. Formați feliile în două sandvișuri, întindeți un strat subțire de sos peste felia de deasupra și presărați mai mult gruyère deasupra. 

Puneți sandvișurile în cuptor și coaceți-le timp de 10-15 minute sau până când devin aurii. Amestecați muștarul și maioneza și serviți-le alături.

Sandviș cu hering – Olanda

  • 4 pești hering sărați
  • o jumătate de castravete
  • 4 linguri de maioneză cu usturoi
  • 2 linguri de smântână
  • 2 linguri de suc de portocale
  • 2 linguri de mărar, tocat mărunt
  • 2 ardei copți (din borcan)
  • Jumătate de salată
  • 4 baghete din făină integrală
  • sare și piper

Se taie castravetele în două pe lungime, se scot semințele și se taie castravetele în cuburi. Într-un castron mic, amestecați maioneza cu smântâna, sucul de portocale, mărarul și sare și piper după gust pentru a obține un dressing.

Se pun 2 linguri de dressing în castraveți. Se taie ardeii în fâșii. Se spală salata, se usucă frunzele și se îndepărtează nervurile tari. 

Tăiați baghetele pe lungime și ungeți suprafețele tăiate cu dressing.

Se întind frunze de salată pe partea de jos a baghetelor. Puneți cubulețele de castravete deasupra. 

Se taie peștii în două și se așază fileurile pe castraveți. Împărțiți fâșiile de ardei peste fileuri și puneți deasupra restul de dressing. Puneți deasupra chiflele.

Choripán –  Argentina

  • 2 roșii coapte
  • 1/2 ardei roșu, curățat de semințe, tăiat mărunt
  • 1/2 ceapă roșie, tăiată mărunt
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • 6 cârnați chorizo
  • 4 baghete lungi și crocante s
  • Pentru sosul Chimichurri
  • 1/3 cană de pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 linguriță de frunze de oregano uscat
  • 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute ușor uscați
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de oțet de vin roșu

Folosiți un cuțit mic și ascuțit pentru a tăia roșiile în sferturi. Folosiți o linguriță pentru a îndepărta semințele și aruncați-le. Tăiați fin pulpa și puneți-o într-un castron mare.

Adăugați ardeiul gras, ceapa, uleiul și oțetul în castronul cu roșii și asezonați bine. Se amestecă pentru a se combina și se lasă deoparte pentru a dezvolta aromele.

Pentru sosul chimichurri, puneți toate ingredientele într-un castron și amestecați până se combină bine. Se condimentează. Se lasă deoparte timp de 1 oră pentru a dezvolta aromele.

Între timp, preîncălziți o tigaie sau un grătar la foc mediu. Gătiți chorizo, întorcându-l des, timp de 10 minute sau până când este rumenit și abia gătit.

Transferați chorizo pe un tocător  și tăiați-l în două pe lungime. 

Tăiați baghetele pe lungime, până când sunt aproape tăiate pe mijloc. Deschideți-le și prăjiți-le, cu partea tăiată în jos, timp de 2 minute. Împărțiți chorizo între rulouri, acoperiți cu chimichurri și amestecul de roșii.

Philly Cheesesteak –  Philadelphia, Statele Unite ale Americii

  • 300 g de friptură de vită tăiată subțire
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapă, tăiată în felii
  • 1 ardei roșu, tăiat felii
  • 1 ardei verde, tăiat bețigașe
  • 2 linguri de oțet de vin alb
  • 8 felii de brânză
  • 50 g de mozzarella rasă
  • 4 chifle albe și moi
  • Muștar american și ketchup, pentru a servi

Tăiați și aruncați bucățile de grăsime a fripturilor. Tăiați fiecare friptură în jumătate și puneți-o pe o tavă, apoi transferați-o la congelator și congelați-o timp de 40 de minute.

Încălziți uleiul într-o tigaie sau caserolă cu bază grea, așezată la foc mediu. Adăugați ceapa și ardeii împreună cu un vârf bun de sare și prăjiți-le timp de 20 minute sau până când ceapa devine aurie și lipicioasă. Adăugați oțetul și gătiți încă 5 minute. Se condimentează după gust.

Folosind un cuțit ascuțit, tăiați friptura cât mai subțire posibil și stivuiți feliile în patru porții. Încălziți o tigaie la foc mare până când aproape fumegă. 

Puneți o porție de felii de friptură în tigaie, într-o grămadă care să aibă aproximativ lungimea chiflelor. 

Prăjiți timp de 3 minute la foc mare, până când o parte din friptură este gătită, rămânând bucăți roz. Puneți deasupra un sfert din amestecul de ceapă, precum și câte un sfert din feliile de brânză și mozzarella. 

Continuați să gătiți la foc mediu timp de 5-10 minute, până când carnea este rumenită și crocantă pe margine, iar brânza s-a topit. 

Desfaceți unul dintre rulouri și puneți cu grijă amestecul de carne și brânză în el. Se repetă cu restul de carne, ceapă și ardei și brânză.

Sursa foto: 123rf.com

5 idei de sandviciuri fără carne

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

andreea28s   •   07.01.2024, 09:46

Philly Cheesesteak suna cel mai bine

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cine sunt românii care l-au votat pe Călin Georgescu. A fost ales de mulți cu studii primare sau medii
Știrileprotv.ro
Cine sunt românii care l-au votat pe Călin Georgescu. A fost ales de mulți cu studii primare sau medii
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Viva.ro
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Colegii de scenă și-au luat adio de la Gabriel Cotabiță. Fiicele artistului, un monument de tristețe. Imagini emoționante de la Cimitirul Bellu
Libertateapentrufemei.ro
Colegii de scenă și-au luat adio de la Gabriel Cotabiță. Fiicele artistului, un monument de tristețe. Imagini emoționante de la Cimitirul Bellu
Ce conține șunca Pikok vândută în magazinele Lidl, de fapt. Are mereu un preț special, dar mulți români nici măcar nu citesc eticheta
FANATIK.RO
Ce conține șunca Pikok vândută în magazinele Lidl, de fapt. Are mereu un preț special, dar mulți români nici măcar nu citesc eticheta
Ion Țiriac, întrebat despre lupta dintre Lasconi și Georgescu: „Știți ce președinte mi-aș dori?”
GSP.RO
Ion Țiriac, întrebat despre lupta dintre Lasconi și Georgescu: „Știți ce președinte mi-aș dori?”
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Elle.ro
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României. Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu
Unica.ro
Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României. Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Financiarul.ro
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Votanţi ai lui Călin Georgescu au uitat pe cine au pus ştampila. Reacţia unei tinere întrebate cu cine a votat
Observatornews.ro
Votanţi ai lui Călin Georgescu au uitat pe cine au pus ştampila. Reacţia unei tinere întrebate cu cine a votat
Horoscop 26 noiembrie 2024. Taurii intră într-o perioadă în care încearcă să obțină beneficii de pe urma eforturilor făcute în asociere cu alții
HOROSCOP
Horoscop 26 noiembrie 2024. Taurii intră într-o perioadă în care încearcă să obțină beneficii de pe urma eforturilor făcute în asociere cu alții

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI