Cuprins:
De ce să-ți crești veniturile
Trăim niște vremuri în care cu toții ne gândim cum să reducem cheltuielile, pentru că trebuie să ne îngrijim, să mâncăm, să ne îmbrăcăm, să avem un loc unde să dormim și așa mai departe. Însă, spre deosebire de această metodă pe care, într-un fel sau altul, o facem cu toții, dar numai până la un anumit punct, există și posibilitatea de a-ți crește veniturile, care, practic, este nelimitată. Este important să conștientizezi că există o mulțime de variante prin care poți obține venituri suplimentare și să le explorezi pentru a o găsi pe cea care ți se potrivește cel mai bine și să acționezi, chiar și din confortul casei tale.
Îți poți crește veniturile pe termen scurt, dar și pe termen lung prin diverse activități sau colaborări punctuale, în special dacă ți-ai fixat un anumit obiectiv de economisire sau dacă ai nevoie urgentă de bani din cauză că treci printr-o perioadă mai dificilă, și anume ți-a fost diminuat salariul sau, și mai rău, ți-ai pierdut locul de muncă.
Un studiu recent a scos la iveală faptul că, după toate schimbările de ordin social care s-au produs în ultimii ani, peste un sfert dintre angajații din țara noastră vor să-și crească veniturile pentru a putea face față scumpirilor. În acest fel ei își stabilesc un anumit echilibru între viața profesională și cea personală, care se traduce printr-o sănătate mintală și emoțională bună.
Cum îți poți crește veniturile
Fie că ai deja o experiență foarte mare în câmpul muncii ori te afli de abia la începutul carierei, mai mult ca sigur că te interesează să afli ce metode există pentru a putea face bani. Spre norocul nostru, datorită progresului tehnologic, în prezent lucrurile pot fi făcute mult mai ușor, mai plăcut, dar și mai accesibil prin intermediul internetului.
Concret, poți să te orientezi atât spre metodele clasice cum ar fi o mărire de salariu, cât și spre alte metode care țin exclusiv de tine, cum ar fi, spre exemplu, crearea unui venit pasiv. Dacă te numeri printre persoanele care sunt dispuse să facă un efort fizic și intelectual ca să-și sporească veniturile muncind în plus poți face acest lucru prin găsirea unui al doilea loc de muncă, așa cum se întâmplă, de altfel, în foarte multe cazuri, atât în România, cât și în străinătate.
Înainte de a încerca să găsești o modalitate prin care să ai venituri mai mari trebuie să-ți pui în valoare abilitățile, să le dezvolți sau, de ce nu, să deprinzi altele noi. Cel mai bine este să-ți alegi o activitate care este pe placul tău sau poate chiar stăpânești anumite abilități și poți profita după urma acestora. Pentru a-ți spori veniturile poți să devii în timpul liber șofer de Uber sau Bolt, poți să faci ore suplimentare la actualul loc de muncă, să oferi meditații la o limbă străină, să completezi sondaje online sau să scrii.
Cum să-ți crești veniturile prin scris
Multe website-uri oferă posibilitatea de a fi freelancer în limba română, adică îți oferă posibilitatea să redactezi articole pe diferite teme solicitate de colaboratorii tăi, urmând să să primești o remunerație.
Dacă ai abilități în această direcție și ești interesat să scrii pe diverse subiecte poți să cauți pe internet site-uri dedicate care lucrează în sistem freelancing. Pe aceste site-uri poți alege tipul de proiecte care se mulează cel mai bine pe nevoile tale, cum ar fi redactarea de articole pe diverse subiecte, anunțuri, reclame sau ghiduri. În general, site-urile bazate pe proiecte colaborează cu freelanceri din toată lumea, așa că dacă știi limba engleză la un nivel destul de avansat poate fi un avantaj, pentru că asta va însemna un câștig mai mare.
Pentru scrierea și livrarea de articole de calitate optimizate SEO nu ar fi rău să faci un curs de SEO, dar și să ai un sistem mai bun de gestionare a sarcinilor și a timpului de lucru. Dacă ai cunoștințe de SEO și știi să scrii texte eficiente vei putea aplica pentru colaborări în calitate de copywriter (cu contract de Drepturi de Autor), iar câștigul va fi atractiv, putând să depășească ușor 500-600 de euro.
Important pentru a-ți multiplica profitul este să creezi un conținut care să stârnească interesul cititorului, să fie la subiect și să aibă fraze concise și clare. Totodată, aptitudinile lingvistice, talentul, creativitatea și imaginația, precum și stăpânirea gramaticii limbii române sunt detalii care pot face diferența. Astfel, vei fi apreciat și s-ar putea să apară mai multe persoane dornice să colaboreze cu tine.
Cele mai bune site-uri care te plătesc ca să scrii
În rândurile următoare îți vom prezenta câteva dintre cele mai cunoscute site-uri care te plătesc ca să scrii.
Fiverr
Aceasta este una dintre cele mai dezvoltate piețe de servicii online din lume și unul dintre cele mai populare site-uri din România care te plătesc pentru a furniza diverse servicii, inclusiv ca să scrii, potrivit site-ului FaciBaniOnline.ro. Fiverr le oferă freelancerilor posibilitatea de a-și găsi colaboratori în domeniul jurnalistic și oferă contracte de colaborare care pot fi plătite cu până la 300 de euro. Totul depinde doar de copywriter și de calitatea articolelor pe care le livrezi. Îți poți crea propriul tău profil pe Fiverr unde să fii contactat de diverși colaboratori ca să scrii articole ce au la bază diferite domenii de activitate. Ai posibilitatea să scrii atât în limba maternă, cât și în alte limbi de circulație internațională precum engleză, germană, franceză etc., care vor aduce un plus ofertei tale.
IZEA
Printre diversele site-uri care te plătesc să scrii se numără și IZEA, care funcționează în legătură cu un blog sau pe cont propriu. Pe IZEA ești plătit în funcție de câți cititori ai pe blogul tău personal și ești plătit pentru a scrie, pentru a trimite tweet-uri, pentru a face poze ori videoclipuri. Pentru a avea câștiguri cât mai mari trebuie să ai cât mai mulți cititori pe pagina ta. Altfel spus, dacă vrei să faci bani trimițând tweet-uri, trebuie să îți mărești numărul de cititori pe platforma Tweeter, iar dacă vrei să faci bani online prin intermediul blog-ului vei avea nevoie de un trafic destul de mare. Astfel, pentru 100 de cititori vei fi recompensat cu câte 10 euro.
Upwork
Acesta este unul dintre cele mai cunoscute site-uri care te plătesc să scrii articole, cu milioane de utilizatori. Tot ceea ce trebuie să faci este să-ți creezi un cont pe Upwork și să începi să aplici la diferite job-uri. Totodată, vei putea fi și căutat de diverși colaboratori care să dorească să colaboreze cu tine. Modalitatea de plată este una ușoară și sigură, și anume vei fi plătit prin intermediul platformei, iar de aici îți vor fi redirecționați banii din care se scade comisionul aferent platformei. Suma pe care o poți câștiga ca freelancer la Upwork depinde de serviciile pe care le oferi. Astfel, dacă ești un copywriter, venitul tău lunar începe de pe la 100 de euro și poate ajunge până la 1.500 de euro, mai scrie sursa citată.
Sitepoint
Acest site se ocupă de cursuri și articole de dezvoltare web, iar dacă deții cunoștințe în acest domeniu, Sitepoint îți poate aduce câștiguri destul de mari. Astfel, un articol pe care trebuie să-l scrii ar trebui să aibă cel puțin 1.500 de cuvinte, iar acesta îți va aduce 100 de dolari. În cazul în care articolul scris de tine va înregistra peste 100.000 de click-uri vei mai primi 250 de dolari.
International Living
Pentru fiecare articol scris și acceptat pe platforma International Living vei fi plătit cu 75 de dolari. În general, această platformă te plătește ca să scrii articole despre obiective geografice pe care le-ai vizitat în călătoriile tale. Poți începe prin a scrie articole în care să descrii România ca primul tău obiectiv turistic. Așadar, nu mai sta pe gânduri și apucă-te să clădești peretele tău de articole cărămidă cu cărămidă.
iWriter
Administratorii de la iWriter plătesc până la 15 dolari pentru fiecare postare, însă de obicei sumele sunt mai mici. La prima vedere ar putea să ți se pară o sumă foarte mică, însă ținând cont de faptul că această platformă nu este la fel de strictă ca altele şi te lasă să-ţi alegi singur tema despre care vrei să scrii și numărul articolelor, vei putea ajunge la o sumă frumușică la sfârșitul lunii. Și asta, pentru că ai libertatea să-ţi alegi singur câte articole vei scrie zilnic.
Listverse
Pe această platformă vei fi plătit cu câte 100 de dolari pentru fiecare articol care este acceptat de administratorii site-ului. Acesta trebuie să corespundă unui minim de cerințe, și anume să fie o listă, să conțină cel puţin 1.500 de cuvinte şi să includă cel puţin 10 lucruri. În rest, depinde numai și numai de creativitatea ta. Pe site există inclusiv articole despre România, ceea ce ar trebui să te încurajeze.
TopTenz
Și pe acest site, fiecare articol pe care îl scrii va trebui să fie structurat ca o listă, să aibă cel puţin 1.500 de cuvinte și să fie din unul dintre domeniile Bizar, Cultură, Divertisment, Știință. Postările sunt destul de dese, deci ai şanse destul de bune ca articolele tale să fie acceptate, iar în acest caz vei fi plătit cu 50 de dolari pentru fiecare postare. Trebuie să știi că persoane cunoscute din istoria României au intrat în topurile celor de la TopTenz, şi chiar pe poziţii fruntaşe.
Citește și: De ce în limbile ebraică și arabă se scrie de la dreapta la stânga
Surse: ideisibani.ro/ kiiky.com
Foto: Shutterstock/123rf.com
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!