Pielea de pui și de curcan
Pielea păsărilor este pliăa de grăsimi saturate chiar și înainte de a fi unsă cu ulei și pusă la cuptor. Evită, așadar, pielea, deoarece grăsimile pot contribui puternic la crețterea nivelului de colesterol, într-o perioadă în care oricum cedezi unui număr mai mare de tentații.
Slănina și untura
Cu un conținut de grăsime uriaș, slănina și untura sunt de obicei și sărate cu generozitate. Evită aceste grăsimi concentrate, care îți pot afecta sistemul circulator, dar și ficatul și pancreasul.
Bomboanele de pom
Toate dulciurile de Crăciun pot deveni un pericol, deoarece riscul de a le consuma în exces este mai mare în această perioadă a anului. Bomboanele de pom sunt însă cel mai sus pe listă, deoarece în aceasta perioada mulți producători investesc mai mult in ambalajul colorat decât în ingrediente. Verifică cu atenție lista de ingrediente a bomboanelor și dulciurilor de Crăciun! Când zahărul este singurul ingredient pe care îl recunoști într-o listă lungă de E-uri, optează pentru un desert făcut în casă.