Parcurile de distracție au fost mereu un loc fascinant și plin de bucurie pentru oameni de toate vârstele. Ele reprezintă o combinație unică de aventură, divertisment și relaxare, oferind o evadare temporară din rutina zilnică și șansa de a experimenta senzații noi și intense.

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii, și în special copiii, sunt atrași de parcurile de distracție este sentimentul de aventură și plusul de adrenalină. Atracțiile precum montagne russe, carusele și toboganele de apă oferă senzații tari care nu pot fi trăite la aceeași intensitate în viața de zi cu zi.

Pentru copii, aceste parcuri reprezintă tărâmuri magice unde poveștile prind viață, iar personajele preferate din desene animate și filme îi întâmpină cu brațele deschise. De asemenea, atmosfera vibrantă, culorile vii, muzica și paradele contribuie la crearea unui mediu festiv și captivant.

Cele mai populare parcuri de distracţie din Europa

Iată care sunt cele mai apreciate parcuri de distracție din Europa:

Disneyland Paris

Cele mai populare parcuri de distracţie din Europa - Disneyland Park
Cele mai populare parcuri de distracţie din Europa – Disneyland Park
Ucraina își asumă, în premieră, ofensiva fulgerătoare din Rusia: cum justifică Kievul atacul. „Liniile roșii ale lui Putin sunt doar vorbe”
Recomandări
Ucraina își asumă, în premieră, ofensiva fulgerătoare din Rusia: cum justifică Kievul atacul. „Liniile roșii ale lui Putin sunt doar vorbe”

Visul multor copii, dar și al multor adulți, este de a ajunge măcar o dată la Disneyland. În acel loc unde îşi poate întâlni personajele preferate din desenele animate, unde se poate distra şi de unde rămâne cu cele mai frumoase amintiri.

Vizitat de milioane de turiști anual, Disneyland Park se află în Marne-la-Vallee, un oraș nou aflat în zona de est a Parisului, Franța. Complexul este situat la 32 km distanță de centrul Parisului.

Disneyland Paris este unul dintre cele mai vizitate parcuri de distracție din Europa. Este împărțit în două parcuri tematice: Disneyland Park, cu cinci ținuturi tematice și Walt Disney Studios Park, care oferă o privire în culisele industriei cinematografice.

Disneyland Paris cuprinde, pe lângă cele două parcuri tematice, un centru comercial, districtul de mese și de divertisment și șapte hoteluri aflate în proprietatea Disney. De la deschiderea sa din 12 aprilie 1992, acesta a fost al doilea parc Disney care s-a deschis în afara Statelor Unite (după Tokyo Disney Resort) și primul care a fost deținut și operat de Disney. Disneyland Park cuprinde cinci zone: Fantasyland, Discoveryland, Frontierland, Adventureland şi Main Street, fiecare zonă având atracţii dintre cele mai interesante.

Aleșii fără voce: în trei ani și jumătate de mandat, șapte deputați au fost auziți în Parlament doar la depunerea jurământului. Din ce partide fac parte
Recomandări
Aleșii fără voce: în trei ani și jumătate de mandat, șapte deputați au fost auziți în Parlament doar la depunerea jurământului. Din ce partide fac parte

Descoperă Unde poți vizita Disneyland în Europa și în alte țări din lume

Europa-Park – Germania

Europa-Park - Germania
Europa-Park – Germania

Situat în Rust, acesta este cel mai mare parc tematic din Germania și al doilea ca popularitate din Europa, după Disneyland Paris.

Împărțit în 16 zone tematice europene – fiecare reprezentând o țară europeană, oferind vizitatorilor o călătorie culturală și plină de aventură prin Europa – parcul prezintă peste 100 de atracții și spectacole și nu mai puțin de 13 roller coaster.

Fiecare zonă tematică oferă arhitectură specifică, gastronomie tradițională și atracții care reflectă cultura și istoria respectivei țări.

De asemenea, se bucură de lumi de basm concepute cu dragoste, cum ar fi Turnul interactiv Rapunzel și altele asemenea.

Există și opțiunile pentru zile cu vreme rea, care includ numeroasele atracții interioare, cum ar fi lumea acvatică Rulantica.

Europa-Park este renumit pentru diversitatea și complexitatea atracțiilor sale, care sunt potrivite pentru toate vârstele și preferințele.

Aceasta-i întrebarea: cum și-a scris cartea Nicolae Ciucă? Restul e maculatură
Recomandări
Aceasta-i întrebarea: cum și-a scris cartea Nicolae Ciucă? Restul e maculatură

Pe lângă acesea, Europa-Park oferă o gamă largă de spectacole și evenimente pe tot parcursul anului.

PortAventura – Spania

PortAventura - Spania
PortAventura – Spania

PortAventura este un parc tematic și o stațiune din sudul Barcelonei, în Salou, Tarragona, Spania, pe Costa Dorada. Atrage aproximativ 4 milioane de vizitatori pe an, ceea ce îl face cel mai vizitat parc tematic din Spania.

PortAventura Park este, de asemenea, al 6-lea cel mai vizitat parc tematic din Europa. Stațiunea include, de asemenea, Costa Caribe Aquatic Park și patru hoteluri. Este cea mai mare statiune din sudul Europei. Are două aeroporturi la 30 de minute de el, inclusiv Aeroportul Reus. Există o gară pentru PortAventura, care are conexiuni către Barcelona și Salou.

Aici, vizitatorii se pot bucura de atracții inspirate de diferite culturi și regiuni ale lumii, precum și de tematici dedicate renumitei mărci Ferrari.

Siam Park – Tenerife

Siam Park - Tenerife
Siam Park – Tenerife

În timpul vacanțelor în Tenerife, unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat în Spania este și unul dintre cele mai grozave parcuri de distracție acvatice din Europa – Siam Park.

Cu atracții unice în lume, zeci de tobogane amețitoare, vegetație luxuriantă și 330 de zile de soare pe an, Siam Park este parcul de distracții perfect pentru o zi în familie pe Costa Adeje, în sudul insulei Tenerife.

Efteling – Olanda

Efteling - Olanda- parcuri de distracție din Europa
Efteling – Olanda – parcuri de distracție din Europa

Efteling, situat în Kaatsheuvel, Olanda, este unul dintre cele mai vechi și cele mai mari parcuri de distracție din Europa. Inaugurat în 1952, Efteling s-a dezvoltat continuu, devenind un loc de fascinație și poveste pentru vizitatori de toate vârstele. Parcul este renumit pentru atmosfera sa magică, inspirată de basme, legende și mituri europene.

Efteling este împărțit în mai multe zone tematice, fiecare având o poveste distinctă și un design unic. Parcul combină peisaje naturale frumoase cu arhitectură de poveste, creând o experiență imersivă. În centrul parcului se află Pădurea de Basme , unde vizitatorii pot explora scene din basme celebre, cum ar fi Cenușăreasa, Hansel și Gretel, și Alba ca Zăpada. Aceste scene sunt aduse la viață prin figuri animate și decoruri detaliate, oferind o experiență captivantă atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Parc Asterix – Franța

Parc Asterix, situat în Plailly, la aproximativ 35 de kilometri nord de Paris, Franța, este unul dintre cele mai cunoscute parcuri de distracții din Europa. Deschis în 1989, parcul este inspirat de celebrele benzi desenate create de René Goscinny și Albert Uderzo, care urmăresc aventurile curajosului gal Astérix și ale prietenilor săi în lupta împotriva romanilor.

Parc Asterix este împărțit în șase zone tematice care reflectă diferite aspecte și episoade din benzile desenate, precum și din istoria și mitologia antică.

Gardaland, Italia

Gardaland, Italia
Gardaland, Italia

Situat pe malul lacului Garda, Gardaland este cel mai mare parc de distracții din Italia. Acesta oferă o varietate de atracții, de la montagne russe și carusele, până la spectacole live și zone tematice inspirate de basme și aventuri.

Gardaland a fost clasat de revista Forbes, pe locul al cincilea în primele zece parcuri de distracție din lume cu cea mai bună cifră de afaceri și este pe locul opt în Europa după numărul de vizitatori ai parcului.

Legoland, Germania

Este locul aflat la o oră distanță de Stuttgart perfect pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani, dar și pentru adulții aventuroși care știu să se distreze.

Parcul are o suprafață imensă, iar interior se găsesc peste 50 de atracții turistice grupate în 9 zone tematice pentru care s-au folosit peste 56 de milioane de piese Lego.

Futuroscope Poitiers – Franța

Futuroscope Poitiers - Franța
Futuroscope Poitiers – Franța

Cu milioane de vizitatori de la deschidere, Futuroscope este unul dintre cele mai cunoscute și mai iubite parcuri de agrement din Franța. Și singurul de acest fel din Europa.

Futuroscope este locul ideal în care să te relaxezi, cu 60 de hectare de peisaj verde peste 25 de experiențe originale pe care nu le vei găsi în altă parte!

Futuroscope se distinge prin abordarea sa futuristă și prin utilizarea tehnologiilor avansate pentru a crea experiențe captivante și educative pentru vizitatori de toate vârstele.

Futuroscope nu este un parc de distracții tradițional; este mai degrabă un parc al imaginației și al viitorului, unde vizitatorii pot explora diverse aspecte ale științei, tehnologiei și culturii. Clădirile și structurile din parc au un design modern și futurist, reflectând tematica sa centrală. Parcul este împărțit în mai multe zone tematice, fiecare oferind o varietate de atracții și spectacole interactive.

Dino Parc – România

Dino Parc  - România -parcuri de distracție din Europa
Dino Parc – România – parcuri de distracție din Europa

Dino Parc Râșnov a fost inaugurat în 2015 și este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, dar și un muzeu în aer liber, unic în România.

Situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov, parcul are o suprafață de 4 hectare și găzduiește peste 120 de dinozauri atestați științific, reproduși în mărime naturală conform ultimelor descoperiri paleontologice.

Pe lângă traseul impresionant cu dinozauri, parcul dispune și de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci cu expoziții științifice, trasee de aventură, tiroliană, labirint cu lasere, soundbox, expoziții unicat și alte zone interactive. Permanent sunt aduse noi expoziții științifice, naționale și internaționale.

La Dino Parc Râșnov este expusă reproducerea celui mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx thambema, care putea face ocolul pământului în zbor fără oprire, dar și un meteorit real, extrem de rar, descoperit în România. Tot aici îl veți găsi și pe Seismosaurus, uriașul sauropod de 45 de metri lungime, care crea un mic cutremur la fiecare pas făcut.

De asemenea, în parc există un vulcan interactiv ce simuleaza o erupție și o platformă care exemplifică trei tipuri de cutremure: unul provocat de mișcarea plăcilor tectonice, unul provocat de o turmă de Seismosauri care aleargă și un cutremur provocat de o erupție vulcanică.

Sursă foto – Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Putin le-a dat rușilor evacuați din Kursk câte 525 de lei. Ce îi cer oamenii abandonați: ”Te rugăm, Vladimir Vladimirovici”
Știrileprotv.ro
Putin le-a dat rușilor evacuați din Kursk câte 525 de lei. Ce îi cer oamenii abandonați: ”Te rugăm, Vladimir Vladimirovici”
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Viva.ro
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Alina Ceușan a ales un nume extrem de rar pentru fiica ei. Nu l-am mai auzit în România! Pe băiețel îl cheamă Rock, dar acum surpriza e și mai mare
Libertateapentrufemei.ro
Alina Ceușan a ales un nume extrem de rar pentru fiica ei. Nu l-am mai auzit în România! Pe băiețel îl cheamă Rock, dar acum surpriza e și mai mare
Ce să pui în fasolea de post ca să iasă delicioasă și aromată. Nu o să mai simți nevoia de carne, iar rețeta va fi una completă
FANATIK.RO
Ce să pui în fasolea de post ca să iasă delicioasă și aromată. Nu o să mai simți nevoia de carne, iar rețeta va fi una completă
A doborât recordul european, apoi și-a cerut iubitul în căsătorie sub ochii tuturor » Cu ce a înlocuit inelul: „Nu-mi place să fac lucrurile ca toți ceilalți”
GSP.RO
A doborât recordul european, apoi și-a cerut iubitul în căsătorie sub ochii tuturor » Cu ce a înlocuit inelul: „Nu-mi place să fac lucrurile ca toți ceilalți”
Peștele bun și ieftin despre care se spune că prelungește viața. Cercetătorii au aflat ceva incredibil despre el
FANATIK.RO
Peștele bun și ieftin despre care se spune că prelungește viața. Cercetătorii au aflat ceva incredibil despre el
Wow, ce nume neobișnuit! Cum se va numi fetița Alinei Ceușan. Pe băiețelul ei de 3 ani îl cheamă Rock
Unica.ro
Wow, ce nume neobișnuit! Cum se va numi fetița Alinei Ceușan. Pe băiețelul ei de 3 ani îl cheamă Rock
Prima reacţie a unui judecător, după ce cazul Sabrinei Voinea a ajuns la TAS! "Procedură accelerată. Pe gimnastică nu a mai fost un astfel de caz"
Orangesport.ro
Prima reacţie a unui judecător, după ce cazul Sabrinei Voinea a ajuns la TAS! "Procedură accelerată. Pe gimnastică nu a mai fost un astfel de caz"
Afacerea adusă la viață de o amintire din copilărie, succesul unei românce din Belgia. Zamfira a creat totul în memoria bunicului: "Mergeam mereu împreună"
Observatornews.ro
Afacerea adusă la viață de o amintire din copilărie, succesul unei românce din Belgia. Zamfira a creat totul în memoria bunicului: "Mergeam mereu împreună"
Horoscop 9 august 2024. Racii încep o perioadă în care ar fi bine să caute o cale de împăcare cu cei din familie și durerile lor nevindecate
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2024. Racii încep o perioadă în care ar fi bine să caute o cale de împăcare cu cei din familie și durerile lor nevindecate

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI