1. Zeamă de varză acră. Moarea sau ciorba acrită cu ea furnizează organismului sărurile minerale pe care le-a pierdut în urma excesului bahic (alcoolul elimină lichidele din corp şi, odată cu ele, şi mineralele care îi garantează o funcţionare fără cusur).
  2. Apă plată. Mai multe pahare cu apă plată vor scoate alcoolul din sânge şi vor “stinge” setea mistuitoare provocată de deshidratarea puternică.
  3. Miere. Deşi pare ciudat să o consumi când mori de sete, mierea are rostul ei: abuzul de alcool duce şi la scăderea glicemiei; lipsit de glucoză, sistemul nervos suferă – aşa se explică frisoanele şi tremurăturile care însoţesc starea de mahmureală. Glucoza de cea mai bună calitate se găseşte în miere, deci nu-ţi rămâne decât să iei câte 6 linguriţe de miere, din jumătate în jumătate de oră, timp de 4 ore (evident, NU şi dacă suferi de diabet, caz în care, oricum, eviţi alcoolul!).
  4. Propolis. Pentru un rezultat mai rapid, poţi să bei treptat, cu înghiţituri mici, 1 litru de apă rece în care ai amestecat 50 ml de tinctură de propolis.
  5. Oţet de mere. 100 de mililitri de oţet de mere au acelaşi efect ca şi o cană de zeamă de varză murată. Un remediu care îţi strepezeşte dinţii, dar se administrează într-o cantitate suficient de mică, aşa că îl poţi “da de duşcă” uşor.
  6. Milkshake de banane. Amestecă în shaker o banană, un pahar de lapte şi două linguriţe de miere: bananele calmează stomacul, mierea restabileşte nivelul de zahăr din corp, iar laptele îl rehidratează şi reduce aciditatea gastrică.
  7. Suc de mere şi de roşii. Ca să scapi de ameţeli, bea, alternativ, câte un suc de mere şi unul de roşii (100 ml fiecare). Repetă de trei ori (în total, vei bea, pe parcursul zilei, 300 ml de suc de mere şi 300 ml de suc de roşii).
  8. Infuzie de mărar. Arsurile la stomac şi senzaţia de greaţă se calmează cu o infuzie din frunze de mărar: se pune planta în 250 ml de apă clocotită, se acoperă vasul şi se lasă între 3 şi 5 minute; infuzia astfel obţinută se împarte în două părţi egale, care se beau după micul dejun, respectiv după cină.

 
 

Urmărește-ne pe Google News