Cel mai sănătos meniu este alcătuit dintr-o terină de somon proaspăt și afumat, o salată cu ulei de măsline, o bucată de pâine cu cereale.Terina de somon conţine Omega 3 şi DHA (acid docosahexaenoic), benefic pentru artere, inimă şi creier.
Felul principal este o tocană de pui, cu linte şi legume amestecate, care reprezintă o masă hrănitoare şi sănătoasă, ce corespunde cerinţelor a 80 dintre testele analizate de cercetătorii de la Leatherhead Food Research. Proteinele din acest fel de mâncare contribuie la o creştere a masei musculare, iar acidul pantotenic conţinut de linte reduce oboseala şi îmbunătăţeşte performanţa mentală.
Ca desert, cercetătorii recomandă cremă de brânză cu nuci şi sos de caramel, fără zahăr. Printre recomandările acestora se numără un shake din fructe de pădure, considerat o masă pentru cei care ţin dietă. De asemenea, cercetătorii mai recomandă ciocolata caldă, bogată în melatonină, care ajută la somn, şi pastilele de carbon pentru evitarea balonării după mese.
„Am vrut să arătăm că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie neapetisante. Am efectuat zeci de teste în fiecare an, în ceea ce priveşte gustul produselor alimentare, şi am ajuns la o singură concluzie: indiferent cât de sănătos este un aliment, dacă nu e şi gustos, atunci nu se vinde”, a declarat dr. Paul Berryman, şeful organizaţiei Leatherhead, citat de DailyMail.
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News