În ce ordine ar trebui ele introduse în alimentaţia diversificată şi care sunt riscurile unor eventuale „greşeli” – iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări pe care şi le pun tinerele mame.
Academia Americană de Pediatrie (AAP) susţine, în urma unei cercetări desfăşurate în anul 2006 că amânarea introducerii cerealelor pentru după vârsta de 6 luni nu protejează copilul împotriva riscului apariţiei alergiei la grâu, ci dimpotrivă, îl măreşte (excepţie fac copiii cu predispoziţie genetică pentru alergie la grâu sau intoleranţă la gluten).
Creşterea riscului de alergie la grâu după 6 luni se poate explica şi astfel: tentaţia este ca la o vârstă mai mare cantitatea de cereale oferită copilului la o masă să o depăşească semnificativ pe cea servită la o vârstă mai mică.
Organizaţia Coeliac UK (cea mai mare organizaţie care sprijină la nivel mondial persoanele cu intoleranţă la gluten) susţine faptul că glutenul ar trebui introdus în alimentaţia copiilor după vârsta de 6 luni, imediat după ce bebeluşul se familiarizează cu mâncarea solidă. A aştepta după această vârstă nu aduce niciun beneficiu demonstrat.
Cititi tot articolul pe UrbanKid.ro