Dacă te-ai pregătit deja cu cele mai gustoase rețete de prăjituri, salam de biscuiți, tobă de casă, este timpul să știi și câteva rețete sărate pentru chec aperitiv. Iată ce ai de făcut.
Rețete sărate pentru chec aperitiv
Cuprins:
Chec cu șuncă, cașcaval și măsline
O rețetă ușoară ce poate fi făcută din doar câteva ingrediente pe care, cu siguranță, le ai deja acasă. Poate fi ideea perfectă pentru mic dejun sau pentru gustarea zilei.
Ingrediente
- 300 g făină;
- 200 g cașcaval;
- 125 g prosciutto;
- 125 ml lapte;
- 100 ml ulei de măsline;
- 3 ouă;
- 50 g măsline fără sâmburi;
- 40 g parmezan ras;
- Un plic praf de copt;
- Sare și piper.
Mod de preparare
Ouăle și laptele împreună cu uleiul se pun într-un vas și se amestecă. Se adaugă și făina cu praful de copt peste, parmezanul ras și se amestecă până aluatul devine omogen. În aluat se adaugă și măslinele tăiate felii sau cubulețe, cașcavalul tăiat în cubulețe mici, prosciutto și se amestecă toate până se încorporează bine în aluat.
Se condimentează bine cu sare și piper și toată compoziția se pune într-o formă de chec și se introduce în cuptorul încins pentru 35 de minute, la 180 de grade C. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, după care se taie în felii.
Chec aperitiv cu spanac
Un aperitiv care se pregătește ușor și pentru care nu ai nevoie nici de mult timp de prepare, nici de prea multe ingrediente. Vezi rețeta pentru chec cu spanac.
Ingrediente
- 260 g făină;
- 225 g spanac fiert;
- 150 ml lapte;
- 120 ml ulei;
- 90 g brânză rasă, după preferințe;
- Două ouă;
- Un plic praf de copt;
- Sare.
Mod de preparare
Dacă spanacul este proaspăt, se pune la fiert în apă cu sare și când începe să fiarbă se mai lasă pentru 4-5 minute, după care se scoate. După ce a fiert, trebuie să rămână o cantitate de 225 de grame. Pentru asta, este nevoie de aproximativ 400 g de spanac crud.
Spanacul se scoate din apă și se lasă la scurs, după care se toacă mărunt. Într-un bol se amestecă ouăle cu laptele, uleiul și brânza rasă și se adaugă spanacul.
Se amestecă și făina cu praful de copt și se toarnă peste compoziția lichidă. Se omogenizează aluatul și se pune într-o tavă de chec pe care ai tapetat-o în prealabil cu unt și făină.
Checul se pune la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade, după care se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Se taie felii și se mănâncă mai cald.
Chec aperitiv cu năut și spanac
O rețetă pe care merită să o încerci pentru masa de sărbători în familie. Checul sărat cu năut și cu spanac se pregătește foarte ușor și se poate consuma la micul dejun ori chiar la cină. Iată rețeta de chec.
Ingrediente
- 180 g făină;
- 100 ml lapte;
- 100 g spanac;
- 100 g năut;
- 80 ml ulei;
- 85 g parmezan;
- 3 ouă;
- ¾ plic praf de copt;
- O linguriță de curry;
- Sare și piper.
Mod de preparare
Ouăle se pun într-un bol și se amestecă cu uleiul, laptele, parmezanul ras, iar peste se adaugă făina cu praful de copt și se mixează până aluatul devine omogen. Spanacul se spală și se șterge bine cu un șervețel absorbant, după care se taie mărunt și se adaugă peste aluat.
Năutul se scurge și se pudrează cu o lingură de făină, după care se adaugă și el în aluat și se amestecă totul. Se presară puțină sare, piper și lingurița de curry și se amestecă până la omogenizare.
Se pune toată compoziția în tava de chec unsă cu ulei și făină și totul se lasă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la 180 de grade C. Se scoate din cuptor după ce a trecut testul scobitorii, se lasă să se răcească și se taie în felii subțiri.
Chec aperitiv cu brânză și șuncă afumată
Este o rețetă de chec aperitiv foarte gustoasă și simplu de făcut acasă din câteva ingrediente pe care le ai deja în frigider.
Ingrediente
- 150 g făină;
- 150 g parmezan;
- 125 ml lapte;
- 100 g șuncă afumată;
- 80 ml ulei;
- 50 g brânză sau cașcaval;
- 50 g gorgonzola sau orice altă brânză tăiată cubulețe;
- Un plic praf de copt;
- 3 ouă;
- Pătrunjel proaspăt;
- Sare și piper.
Mod de preparare
Șunca afumată se taie în cubulețe mici și se pune într-o tigaie cu puțin ulei pentru a se căli. Se scoate șunca și se lasă pe o hârtie absorbantă să se răcească.
Într-un bol separat se amestecă ouăle cu sare, piper, făină și praful de copt până se omogenizează. Se adaugă și brânza tăiată cubulețe, șunca rece, pătrunjelul tocat mărunt și se amestecă bine.
Tava de chec se tapetează cu unt și făină și se adaugă peste aluatul de chec. Se coace totul pentru 35 de minute la 180 de grade. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească după care se taie în feliuțe subțiri.
Chec cu ton și roșii uscate
Checul sărat este un aperitiv delicios pe care îl poți pregăti pentru familie de sărbători. Este o rețetă rapidă din câteva ingrediente. Iată cum se face.
Ingrediente
- 300 g făină;
- 200 ml lapte;
- 100 ml ulei de măsline;
- 100 g roșii uscate;
- 50 g parmezan ras;
- 50 g cașcaval;
- 3 ouă;
- Două cutii de ton;
- Un plic praf de copt;
- Pătrunjel tocat;
- Sare și piper.
Mod de preparare
Într-un bol se pun ouăle, laptele și uleiul și se amestecă totul. Făina și praful de copt se amestecă și ele și se adaugă compoziției lichide. Peste se adaugă parmezanul ras și se amestecă până se obține un aluat omogen.
Peste se adaugă roșiile tăiate mărunt și scurse, tonul scurs, pătrunjelul și se condimentează după gust. Se amestecă totul până la omogenizare. Se tapetează o formă de chec cu unt și făină și se adaugă aluatul peste. Se coace checul pentru 30 de minute la 180 de grade, după care se scoate din forma de chec și se lasă să se răcească 5 minute. După ce se răcește, se taie în felii și se servește cald.
Dacă vrei și idei de chec dulce, nu rata rețetele!
Sursă foto: Shutterstock.com