Costuri aproximative ingrediente: ouă – 1 leu, făină – 1 leu, zahăr – 1 leu, cacao – 0,50 lei, ulei – 0,50 lei, praf de copt – 0,50 lei, lapte – 1 leu. Total: 5,50 lei
Chec cu cacao
Ingrediente: două ouă, o cană zahăr, o jumătate de cană cu lapte, o jumătate de cană cu ulei, 2 căni făină, 1 plic praf de copt (10 g), 3 linguri cacao, pentru efectul marmorat
Preparare: se sparg ouăle şi se adaugă zahărul peste ele. Se mixează puţin.
Se adaugă laptele, apoi uleiul şi făina cu praful de copt, cernute. Aluatul obținut este ca un lichid gros. Se tapetează formele de chec cu hârtie de copt. Se toarnă apoi aluatul în formele de chec, lăsând puţin deoparte pentru a-l amesteca cu cacao (patru, cinci linguri). Compoziţia de cacao se toarnă în mijloc. Se dau formele la cuptor pentru cca. 35 – 40 de minute (testul cu scobitoarea). Se ţin primele 15-20 de minute la foc mai tare: 180 grade C, după care se reduce focul la 170 grade C (foc potrivit).
Citește și: Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Chec din gălbenuşuri cu doar 8,10 lei