Cu o consistență cremoasă și un gust răcoritor, cheesecake-ul este desertul renumit în întreaga lume datorită ingredientelor aromate ce pot forma o rețetă nouă la fiecare preparare. Citește și inspiră-te din rețetele de mai jos și pregătește cel mai bun cheesecake cu fructe sau cheesecake fără coacere.
Rețete pentru cheesecake
Cuprins:
Cheesecake New York
Ingrediente
- 500 gr fructe de pădure;
- 400 gr cremă de brânză;
- 200 gr biscuiți cu unt;
- 200 gr smântână 20% grăsime;
- 160 gr zahăr pudră;
- 100 gr unt 65%;
- 30 gr zahăr,
- 2 ouă;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 1 buc glazură de vanilie.
Mod de preparare
Pentru început, pregătește biscuiții. Zdrobește-i mărunt și amestecă-i cu untul pe care l-ai topit în prealabil. Ulterior, biscuiții pasați pune-i și tasează-i într-o formă rotundă de tort (pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt) cu fundul detașabil. Pune totul la cuptor pentru 10 minute, la temperatura de 180 de grade C. Scoate forma din cuptor și lasă să se răcească timp de 5 minute.
Într-un bol mare amestecă smântâna, crema de brânză, zahărul vanilat și ouăle. Amestecă bine până obții o pastă omogenă. Crema se așază pe baza de biscuiți precoaptă și se mai dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când crema se întărește perfect. După ce timpul a expirat, oprește cuptorul și mai lasă prăjitura pentru 5 minute în cuptorul stins, după care las-o să se răcească complet pe un grătar de prăjituri.
Știi rețeta pentru prăjitura Fanta?
Când prăjitura s-a răcit complet, acoper-o cu o folie alimentară și las-o la frigider peste noapte. Nu o scoate din forma de tort. Fructele de pădure se lasă la decongelat pe o sită și se strânge zeama scursă. Se scoate prăjitura din frigider, iar fructele proaspete se pun deasupra.
Între timp, zeama fructelor se amestecă cu apă, dacă mai este cazul, pentru a se obține o cantitate lichidă de 250 ml. Se amestecă cantitatea lichidă cu praful de glazură și cu zahărul și se dă în clocot, timp în care se amestecă în continuu.
Sucul proaspăt de fructe se toarnă uniform peste fructele de pe cheesecake și se lasă la frigider prăjitura pentru aproximativ o oră pentru a se întări totul. Rețeta de New York cheesecake este gata. Prăjitura poate fi servită rece sau la temperatura camerei.
Cheesecake cu căpșuni
Ingrediente
- 300 gr cremă de brânză;
- 300 gr căpșune proaspete;
- 300 ml smântână pentru frișcă;
- 200 gr biscuiți cu ovăz;
- 100 gr zahăr pudră;
- 100 gr unt 80% grăsime.
Mod de preparare
Pune biscuiții într-un blender sau într-o pungă și pasează-i cu ajutorul unui sucitor. Separat, într-un vas, pune untul la topit și ulterior toarnă-l peste biscuiți și amestecă pentru a încorpora cât mai bine totul. Toarnă totul într-o formă de copt cu pereți detașabili pe care ai tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt și presează totul foarte bine. Dă tava la cuptor la foc potrivit, 170 – 180 de grade C, pentru 10-15 minute, după care scoate și lasă să se răcească.
Descoperă cele mai bune rețete pentru tort diplomat
Într-un vas separat, amestecă cu ajutorul unui mixer crema de brânză, semințele de la păstaia de vanilie și zahărul pudră. Separat, într-un alt vas, bate spuma de frișcă și când este tare încorporeaz-o cu amestecul din crema de brânză. Toarnă tot amestecul peste blatul rece, uniformizează cu o paletă și deasupra presară feliile proaspete de căpșuni. Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin două ore înainte de servire.
Cheesecake cu lămâie fără coacere
Ingrediente
- 300 gr iaurt grecesc;
- 250 gr frișcă;
- 200 gr biscuiți digestivi;
- 200 gr cremă de brânză;
- 170 gr zahăr;
- 130 ml suc de lămâie;
- 100 gr gelatină;
- 100 ml apă;
- 100 gr unt;
- 100 ml suc de portocale;
- 15 gr amidon;
- O lămâie.
Mod de preparare
Biscuiții se mărunțesc, după care se amestecă într-un bol împreună cu untul topit. Se pune tot amestecul într-o formă detașabilă. Într-un vas se bate frișca până devine fermă. Separat, într-un bol se amestecă iaurtul cu zahărul, crema de brânză și treptat se adaugă frișca bătută. Se amestecă încet până se omogenizează întreaga compoziție.
Gelatina se pune la hidratat în puțină apă rece. Într-o cratiță mică se stoarce zeama de la o lămâie, se adaugă gelatina și se pune pe foc până aceasta se dizolvă complet. Gelatina se pune peste amestecul cu crema de brânză și se amestecă bine.
Află care sunt cele mai bune rețete de cozonaci
Crema obținută se pune peste blatul de biscuiți, se nivelează totul bine și se pune la frigider pentru 3 ore. Între timp se prepară jeleul din lămâie. Într-o cratiță mică se pune sucul de lămâie, sucul de portocale, amidonul și 70 de gr de zahăr. Se pune totul pe foc și se amestecă în continuu până când jeleul începe să se întărească. Se dă deoparte de pe foc, se lasă să se răcească, după care se toarnă peste crema de brânză întărită. Se mai dă totul la frigider pentru cel puțin 30 de minute, până se întărește jeleul.
Înainte de servire, cheesecake-ul se scoate din forma detașabilă, se decorează cu felii de lămâie deasupra și pe lateral, dacă preferi, și se servește proaspăt.
Cheesecake cu biscuiți Oreo
Ingrediente
- 3 pachete de biscuiți Oreo;
- 225 gr cremă de brânză;
- 50 gr zahăr;
- O esență de vanilie;
- 200 gr frișcă lichidă;
- 5 linguri de unt.
Mod de preparare
Macină 20-25 biscuiți oreo în râșniță sau marunțește-i manual într-o pungă găurită într-un punct, folosind un făcăleț. După ce ai măcinat bine biscuiții, adaugă untul și amestecă bine, apoi presează crusta obținută în tavă în care vei face cheesecake-ul. Da tavă la rece pentru 30 de minute.
Bate crema de brânză împreună cu zahărul și esență de vanilie folosind un mixer. Adaugă 8 biscuiți oreo rupți în bucățele mai mici. Adaugă și frișcă lichidă, însă păstrează puțină și pentru ornat. Pune umplutura obținută în tavă în care ai răcit crusta și orneaza cu frișca rămasă, apoi rupe 2-3 biscuiți oreo și presară peste cheesecake.
Sursă rețetă: Retetepractice.ro
Rețetă cheesecake cu ciocolată
Ingrediente
- 600 gr cremă de brânză;
- 400 gr ciocolată neagră;
- 250 gr biscuiți digestivi;
- 200 ml frișcă lichidă;
- 160 gr zahăr pudră;
- 100 gr unt.
Mod de preparare
Biscuiții se mărunțesc prin blender și se amestecă cu untul topit până se obține o cremă omogenă. Compoziția se pune într-o tavă cu pereții detașabili pe care în prealabil ai tapetat-o cu foaie de copt, iar marginile le-ai uns cu unt. Tava se dă la rece până pregătești umplutura din cremă.
Într-un bol separat se amestecă zahărul pudră vanilat cu crema de brânză și granulele de zahăr. Ciocolata se topește la baie de abur, apoi se adaugă peste crema de brânză și se amestecă totul. Frișca se pune într-un bol separat și se amestecă până se întărește. Compoziția de ciocolată se pune peste blatul de biscuiți, se nivelează totul și tava se dă la rece peste noapte.
A doua zi se îndepărtează marginile tăvii, iar cheesecake-ul se ornează în funcție de preferințe cu ciocolată topită, fulgi de migdale.
Sursă foto: Shutterstock.com