Denise recunoaşte, franc, că deşi e fan AC/DC, nu simpatia faţă de trupă a determinat- o să înceapă negocierile, ci faptul că aducerea australienilor în România era cea mai mare lovitură, care ar fi impus-o pe piaţa românească a organizatorilor de concerte. L-a avut în spate pe mentorul, prietenul şi partenerul ei de afaceri, Marcel Avram. De fapt, Denise este cea care l-a convins pe Marcel Avram, pe care l-a cunoscut la Frankfurt, să facă din nou “afaceri” în România.
“El era dezamăgit de oamenii cu care colaborase în ţară, de-a lungul vremii. Pot spune că l-am convins să lucreze din nou pentru România”, ne-a spus tânăra.
Negocierile au durat doi ani
Concertul AC/DC la Bucureşti, care a costat cinci milioane de dolari, n-a fost treabă uşoară. De la propunerea făcută de Marcel Avram trupei – relaţia profesională dintre el şi AC/DC are, deja, 35 de ani – până la OK-ul dat de stafful trupei australiene a fost cale lungă.
De aproape doi ani. Cea mai mare problemă a fost că România nu are un spaţiu adecvat pentru o trupă de asemenea calibru. După mai multe variante, propunerea a fost Piaţa Constituţiei. Li s-au trimis fotografii, imagini din satelit. Au cerut date suplimentare. Răspunsul întârzia. Şi-apoi, la jumătatea lui noiembrie anul trecut, a sosit răspunsul: OK!!!
“Eram la birou când au spus «da». În secunda doi, am urlat de fericire. Am sărbătorit. Am băut şampanie”, a povestit Denise.
Trupa are cea mai mare scenă mobilă din lume
Înfiinţată în anul 1973, trupa australiană AC/DC a scos de-a lungul carierei 15 albume, vândute în 200 de milioane de copii. De cel mai mare succes s-a bucurat discul “Back in Black“, care este considerat al doilea ca vânzări din lume, după “Thriller” al lui Michael Jackson.
Ultimul album, “Black Ice“, a apărut în octombrie 2008 şi a ajuns rapid pe primul loc în clasamentele din 29 de ţări. Scena pe care trupa va susţine concertul din România este renumită în lume. Construcţia mobilă, din care face parte şi o locomotivă, este cea mai mare folosită în vreun turneu.