Ingrediente:
700 g fileuri de peşte, 2 cepe, 2 căţei usturoi, coaja şi sucul unei lămâi sucul unei alte lămâi, o linguriţă boia dulce, puţin rozmarin, 50 g pesmet, sare, piper
Pentru prăjit: 100 g pesmet, ulei
Mod de preparare:
1. În bolul mixerului se pun ceapă şi usturoiul, coaja unei lămâi, boiaua, rozmarinul şi 50 g pesmet. Se pune apoi pestele bucăţele, sucul unei lamâi, sare şi piper.
2. Se mixează, apoi între palme, se formează chiftele care se dau la frigider pentru o oră înainte de prăjire.
3. Se scot chiftelele din frigider, se trec prin pesmetul de prăjit şi se pun în ulei fierbinte.
4. După ce sunt prăjite pe ambele părţi, se diminuează focul, se pune sucul de lămâie strecurat, se acoperă cu un capac şi se lasă un minut.