Ingrediente (pentru 5 porţii): 700 g dovlecei, câte o legătură de ceapă verde, de mărar şi de pătrunjel, trei ouă, sare, piper, boia de ardei iute, o cană de făină, 250 g brânză telemea rasă, 125 g iaurt amestecat cu o căpăţână de usturoi nou pisat, 300 ml ulei de măsline pentru prăjit.
Mod de preparare: dovlecelul se răzuie, se stoarce bine şi se pune într-un castron. Se sărează, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, mărarul, pătrunjelul, ouăle, boiaua de ardei, brânza, făina şi piperul, după gust. Compoziţia amestecată bine se toarnă în uleiul încins cu o lingură. Chifteluţele se rumenesc pe ambele părţi, apoi se scot pe prosoape absorbante. Se servesc reci sau calde, cu sos din iaurt, usturoi pisat şi mărar verde tocat.
Cornelia Adafinei, din Bucureşti, a câştigat premiul din această săptămână
Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? Ţi se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări este “Da”, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei. Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite- o, împreună cu reţeta şi cu datele tale personale, pe e-mail la retete@libertatea.ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, Reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poţi câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.

Urmărește-ne pe Google News