► Ingrediente
► 500 g carne de curcan tocată
► o legătură ceapă
► sare
► piper
► un ou
Pentru sos:
► 75 g unt
► un praf nucșoară
► 400 ml lapte
► o legătură mărar
► 2 linguri făină
Pentru garnitură:
► 200 g morcovi
► 200 g fasole verde fideluță
► Preparare:
1. Se amestecă într-un vas carnea tocată cu ceapa verde tocată mărunt, sarea, piperul și oul crud.
2. Separat, se pune apă într-o oală și se lasă să clocotească. Se formează chifteluţele, care se pun în apa clocotită. După ce s-au fiert, se scot.
3. Se topește untul într-o crăticioară, se adaugă făina cernută, sarea, piperul, nucșoara și laptele călduț. După ce a dat în clocot, se pune mărarul. Chifteluţele se servesc cu sosul alb și cu morcovii şi fasolea verde fierte.