Ingrediente:
►5-6 cartofi
►2 legături ceapă
►3-4 căței usturoi
►un ou
►mărar
►sare grunjoasă
►pătrunjel
►4 felii pâine înmuiată în lapte
►un ardei gras
►ulei pentru prăjit
►făină
►brânză sărată
1. Se curăță și se spală cartofii și se pun să fiarbă în apă cu sare. Se curăță ceapa verde, se spală și se toacă mărunt.
2. Se spală și se toacă verdeața și se amestecă cu ceapa și cu pâinea înmuiată în lapte. După ce au fiert cartofii, se curăță și se pasează cu telul pară.
3. În acest piure de cartofi se pun oul, sarea și verdețurile. Se frământă bine până se formează un aluat potrivit de gros, astfel încât să se prăjească ușor. Se formează bucăți potrivite, se dau prin făină și apoi se prăjesc în uleiul de floarea-soarelui.
4. Se scot cu spumiera pe un platou, să se scurgă pe un șervet absorbant, și apoi se servesc cu brânză sărată și mărar.