Chifteluțe din năut
Costuri aproximative ingrediente: cartofi – 0,50 lei, morcovi – 0,50 lei, năut- 3 lei, pătrunjel – 0, 50 lei, ardei – 1 leu, ceapă – 1 leu, usturoi – 0,20 lei, sare, piper – 0,10 lei, pesmet – 0,20 lei, ulei – 0,50 lei. Total: 7,50 lei
Ingrediente: 2 cartofi mari albi, 2 morcovi, o ceapă albă, câteva fire de ceapă verde, un ardei capia, doi căţei de usturoi, o cutie de năut la conservă, sare, piper, ulei, 2-3 linguri de pesmet, pătrunjel.
Preparare: se spală cartofii şi apoi se fierb în coajă, ca pentru piure. Se curăță morcovii şi se fierb separat. Ceapa albă, cea verde şi usturoiul se curață şi se taie fin. Ardeiul capia se taie cubuleţe. Pătrunjelul se toacă mărunt. Se curată cartofii de coajă şi apoi se strivesc într-un bol cu un pasator de piure. Năutul din conservă se scurge şi se pasează împreună cu morcovii tăiaţi felii, cu ajutorul unui blender vertical. Peste cartofi se pun toate celelalte ingrediente, se adaugă sare, piper, pesmet până se obţine o compoziţie bună de modelat. Se ia cu mâna din compoziţie şi se fac chifteluţe. Se pun pe o hârtie de copt, în cuptorul încins la treapta 3 pentru 30 de minute. Înainte, se unge fiecare cu puţin ulei.
Citește și: Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Chifteluţe de legume cu doar 4 lei