Datele oferite de câteva agenții importante din Shanghai arată că oamenii sunt interesați să călătorească, dar nu foarte departe de casă, și că ofertele combinate de hoteluri, plus intrări la diverse atracții turistice au fost cele mai cumpărate.
Foarte solicitate au fost închirierile de mașini, mulți chinezi preferând să-și organizeze singuri minivacanța.
Nu au fost evitate nici călătoriile interne cu avionul, prețurile fiind și cu 60% mai ieftine față pe perioada similară a anului trecut.
Pentru a evita aglomerația, accesul la diverse atracții a fost stabilit la 30% din capacitate.
Bhutan se va vizita mai ușor
Bhutanul, țara pentru care gradul de fericire al locuitorilor e mai important decât venitul lor, intenționează să folosească perioada aceasta pentru a lua unele măsuri care vor ușura accesul turiștilor.
În prezent, Bhutanul este una din țările în care se ajunge greu, obținerea vizei putând dura și un an. Pentru a vizita această țară există o taxă de 250 de dolari pe zi, care include permisul de acces, cazarea, mesele și tururile organizate.
Deviza acestei țări – valoare mare, volum mic – se potrivește foarte bine turismului postpandemie și Oficiul de Turism al Bhutanului vrea să simplifice procedurile de rezervare pentru străini, păstrând însă principiile care au îndepărtat țara de turismul de masă.
Dacă până acum tururile în Bhutan vizau cultura și frumusețile naturale, se dorește o extindere spre zona turismului de wellness.
Australia: muzeu subacvatic la Marea barieră de corali
Coral Greenhouse este cea mai mare instalație a noului Muzeu de Artă Subacvatică din Queensland, Australia. Lucrarea sculptorului englez Jason deCaires Taylor trebuia să fie inaugurată în această lună, dar lansarea a fost amânată din cauza pandemiei, conform CNBC.
Lucrarea se află la două ore cu barca de orașul Townsville, iar cei care vor dori să o vadă trebuie să se scufunde la 18 metri în ocean. Vor vedea acolo imaginea unei laborator cu 20 de statui reprezentând elevi care studiază coralii.
Laboratorul este chiar funcțional monitorizând salininatea apei, pH-ul și nivelul de oxigen și are camere video ce urmăresc dezvoltarea coralilor.
Creația de 64 de tone greutate este a doua operă a muzeului din Townsville, după statuia Ocean Siren, care își schimbă culoarea în funcție de temperatura oceanului. Taylor nu e la prima operă subacvativă. El a creat primul parc de sculpturi subacvatice lângă coasta Grenadei, apoi Muzeul Subacvatic din Mexic, Ocean Atlas în Bahamas, Muzeul Atlanticului în Lanzarote și Coralarium în Maldive.