Există două tipuri de cicatrice de acnee. Cele de pigmentare, care sunt pete ce persistă după dispariția punctului negru sau a coșului. Acestea prezintă o tentă pigmentară roșiatică, sau cafenie, care strică aspectul general al tenului și dispare greu. Și cele sub formă de adâncituri, care sunt mici gropițe ale pielii produse de o leziune a acneei unde a fost puroi. De obicei ni le provocăm singure când stoarcem un punct negru.

Folosește produse din bucătărie:

  1. Cu miere (cea mai bună fiind cea de manuka, pentru bogăția ei în peroxid). Aceasta se poate aplica sub formă de mască pe cicatrice. Pentru a completa masca o poți amesteca cu pulbere de coada-calului (astringentă și cicatrizantă) sau cu pulbere de arborele pielii (pudră de Mimoza Tenuiflora sau Tepezcohuite) care este un regenerant cutanat excepțional care strânge porii, sau un gălbenuș (pentru tenul gras).
  2. Cu suc de lămâie. Acesta ajută la albirea pielii, acționând asupra cicatricelor pigmentate. Aplică doar seara (lămâia nu este prietenă cu soarele), cu ajutorul unui disc de bumbac și clătește după 15 minute.
  3. Cu roșie. Aceasta exfoliază și aduce o doză mare de betacroten pielii. Pune felii de roșie pe față timp de 10 minute sau doar trece-le pe față.

Sau produse gata făcute:

Ulei bio de Takamaka (calophile inophile). Este un arbore nativ tropical de pe malul Oceanului Indian și Pacific. Deși nu miroase prea frumos și are o tentă verde, are un efect foarte bun împotriva punctelor negre și acționează perfect asupra cicatricelor produse de acnee.

Ulei esențial de lavandă sau din lemn de ho (dafin chinezesc). Aceste uleiuri permit regenerarea pielii și combaterea cicatricelor, dar și tratarea coșurilor, grație virtuților lor antibacteriene.

Ulei esențial de trandafir sălbatic (sau moscat). Este un aliat al pielii mature și terne, dar rezolvă și cicatricele, creând țesuturi noi. Este totuși un produs care poate favoriza comedoanele, de aceea nu este recomandat pentru orice tip de ten, dar este bine suportat de către toate.

Gel de aloe vera. Este astringent, protejează, hidratează și cicatrizează pielea.

Pudra de alaun. Contribuie la cicatrizarea pielii.

Hidrolat de coada-șoricelului. Este astringent și anti-inflamator. Este foarte bun pentru pielea mixtă și ajută la rezolvarea problemelor pielii acneice. Are proprietăți decongestionante, calmante și accelerează cicatrizarea. Este mai eficient în combinație cu alte produse.

Vitamina E, esențială îngrijirii pielii. O găsești în farmacii. Este ideală pentru iluminare, tonifiere și regenerarea pielii, combătând infecțiile. Cicatricele pielii dispar progresiv dacă aplici zilnic vitamina E, prin masaj ușor pe față, pentru a grăbi absorbția. Are efect și asupra cicatricelor produse de acnee.

Bicarbonatul de sodiu are un efect exfoliant care acționează asupra cicatricelor ușoare, făcându-l ideal pentru acnee. Este suficient să îți umezești fața și să aplici apoi, cu ajutorul unei pensule, pudră de bicarbonat timp de câteva secunde peste pete, apoi să clătești cu apă caldă. Dar nu abuza de acest remediu. O dată pe săptămână este suficient, fiindcă bicarbonatul de sodiu afectează tenul sensibil.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News