1. Ce bună a fost partida asta de sex!
Spui că te-a dus pe culmile plăcerii, dar de fapt nu ai simțit mai nimic. Crezi că îi faci un bine? Poate, aparent, așa e, dar pe termen lung, faci rău relației voastre. Mai bine îi spui ce și de ce nu ți-a plăcut pentru ca pe viitor să fie altfel. Sau, de ce nu, pentru a mai exersa.
2. Las-o baltă că fac eu tot!
Ești nervoasă că a trebuit să facă și el ceva în casă și a dat greș. Fie s-a mișcat prea încet, fie nu a reușit să termine totul la timp și cum ai fi vrut tu. Nervoasă, sari la ceartă și îi spui să o lase baltă că faci tu, așa cum se întâmplă mereu, făcându-l indirent incompetent.
3. Când îți găsești și tu un job?
E criză, locurile de muncă sunt cum sunt, iar al tău soț fie a rămas șomer, fie are un job prost plătit. Dacă îl bați la cap să-și găsească altceva și îi tot repeți că ar trebui să fie stâlpul familiei și nu e, ajungi să-l faci să se simtă insignifiant. nepriceput și să-și piardă încrederea în el… și în voi.
4. Ești ca taică-tu!
Când spui asta, clar nu o zici pentru ca să-l lauzi, ci ca să-l acuzi de cine știe ce. Având în vedere că vrei să scoți în față defectele tatălui său, pe care le-a moștenit și el, ajungi să-l jignești de două ori: o dată pentru că ești nemulțumită de el și a doua oară pentru că îl vorbești de rău pe tatăl lui.
5. Chiar crezi că-ți stă bine cu pantalonii ăia?
Ție ți-ar plăcea ca soțul tău să te critice mereu pentru felul în care te îmbraci? Poate nici lui nu-i place bluza ta verde, prea decoltată sau blugii cu talie extrem de joasă, dar te acceptă așa cum ești. Încearcă să faci și tu același lucru pentru el.