– Îmbunătățește circulația sângelui către creier timp de două-trei ore de când o consumi. Datorită flavonoizilor din cacao, vasele de sânge din creier se dilată și permit pătrunderea unei cantități mai mari de sânge și implicit de oxigen. Așa că atunci când mâncăm ciocolată neagră ajutăm creierul să lupte împotriva oboselii, insomniei și îmbătrânirii.

– Îmbunătățește starea de spirit. Feniletilamina, o substanță chimică secretată de creier, dar care se găsește și în ciocolată, induce o stare de euforie și excitație asemănătoare cu cea din timpul preludiului.

– Reduce riscul de atac de cord. Cercetătorii americani arată că mâncând câteva pătratele de ciocolată în fiecare zi vom reduce cu 50% riscul să murim în urmă unui atac de cord. Sângele se coagulează mai greu în cazul celor care mănâncă ciocolată.

– Îmbunătățește nivelul zahărului în sânge. Aceste caracteristici se datorează tot flavonoizilor. Cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât conține o cantitate mai mare de flavonoizi.

– Alungă oboseala cronică. Adulții care suferă de acest sindrom și mănâncă zilnic, timp de aproape o săptămână, în jur de 50 de grame de ciocolată, cu un conținut de cacao de 85%, se simț mai puțin obosiți.

– Crește colesterolul ”bun” și îl scade pe cel ”rău”. Acest beneficiu se datorează în special antioxidanților, care, împreună cu cei din fructe, legume, ceai și vin, reduc riscul de boli cardiovasculare.

Ciocolata neagra reduce tusea. Un studiu britanic arată că o substanță din cacao poate fi mult mai eficientă împotriva tusei chiar și decât un medicamen, potrivit hotnews.ro.

 
 

Urmărește-ne pe Google News