- Ingrediente: două ciolane, aluat de pâine (1 kg de făină, 50 g drojdie, 100 ml ulei, un pic de sare, 50 g chimion, 50 g zahăr, 200 g margarină, 500 ml apă), 1 kg cartofi, 30 g rozmarin, 400 g castraveţi muraţi, 400 g varză murată, o ceapă roşie.
- Mod de preparare: se pun ciolanele la fiert. Între timp se face aluatul de pâine şi se lasă la dospit. Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă, se taie în bucăţi mari, se adaugă puţin ulei, se condimentează cu sare, piper, rozmarin şi se rumenesc la cuptor. După ce au fiert, ciolanele se scurg de apă. Aluatul se împarte în două şi se înveleşte fiecare ciolan. Apoi se dau la cuptor 40 de minute. Se pun pe un blat de lemn, se adaugă cartofii copţi şi se ornează cu murături. Peste cartofi se pot pune şi rondele de ceapă roşie.
Concursul din această săptămână a fost câştigat de Claudiu Tămaş din satul Mocira, jud. Maramureş