PORȚII: 4-6
PREPARARE: 30-40 min
FIERBERE: 60 min
► Ingrediente
► 2 dovlecei ►un cartof
►2 ardei ►2 morcovi
►150 g ciuperci ►2 fire praz
►150 g boabe de fasole
►o ceapă roșie ►o țelină
►2 lingurițe ulei ►sare
►piper ►300 ml smântână
►zeama de la o lămâie ►busuioc
►3 lingurițe ulei de măsline

► Preparare:
1. Se taie ceapa, prazul și ardeii și se călesc în uleiul de măsline, până devin transparenți și lucioși. Ciupercile se călesc și ele câteva minute.
2. Se adaugă apă și se lasă să clocotească la foc potrivit, împreună cu boabele de fasole. În timpul acesta, se taie celelalte legume cubulețe și se pun să fiarbă împreună cu restul ingredientelor.
3. Se lasă să dea în clocot, iar la final se adaugă sare și piper, după gust, și smântână bătută bine. Se ornează cu frunze de busuioc verde.

 
 

Urmărește-ne pe Google News