Costuri aproximative ingrediente: pipote – 4 lei, cartofi – 0,50 lei, ceapă – 0,20 lei, morcovi – 0,20 lei, pătrunjel – 0,30 lei, păstârnac- 0,50 lei, piper, sare – 0,50 lei, ulei – 0,10 lei, ouă- 0,90 lei, borș : 0,60 lei, smântână, 1 leu, țelină- 0,40 lei, usturoi- 0,20 lei. Total: 9,40 lei.
Ciorbă de pipote
Ingrediente: 500 g pipote de pui, 2 morcovi, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o țelină, o ceapă, 3-4 căței de usturoi, trei linguri ulei, 300 ml smântână, două gălbenușuri, pătrunjel, sare, piper, 500 ml borș, pătrunjel frunze
Preparare: se spală pipotele și se curăță, apoi se pun într-un vas cu 4-5 l de apă și se lasă să fiarbă. Se spumuiesc de câteva ori, până rămâne apa curată. Rădăcinoasele și ceapa se spală și se curăță. Când pipotele au fiert pe jumătate se adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel, ceapa, păstârnacul și țelina – toate tocate cuburi mici. Separat, se fierbe borșul într-o crăticoară și se adaugă în oală când carnea și legumele sunt fierte. Se drege ciorba cu sare și piper. Într-un bol se amestecă smântâna cu usturoiul pisat și gălbenușurile. Peste ele se pune un polonic cu ciorbă fierbinte și apoi se pune amestecul în oală. Se mai lasă să dea un clocot și se oprește focul. La sfârșit se adaugă pătrunjelul tocat. Se servește fierbinte. După gust, se mai poate adăuga smântână și usturoi.
Citește și: Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Tocăniţă de inimi şi pipote cu doar 9,5 lei