Aventurează-te într-un circuit de 4 zile cu autocarul, de la turoperatorul Europa Travel și descoperă Bucovina, cu tot ce are mai frumos. Turul beneficiază acum de tariful special de 699 lei/persoană – redus de la 929 lei/persoană,!
Cetăți medievale și biserici din UNESCO
Pe drumul spre Țara Fagilor, fă o oprire la Muzeul Memorial Alexandru Vlahuță, cunoscut și sub numele de ”Casa de la Dragosloveni” aflată în inima unei grădini luxuriante și înconjurată de podgorii, în satul Dragosloveni. Casa unde autorul Alexandru Vlahuță și-a petrecut câțiva ani din viață, a fost și unul dintre locurile de întâlnire al iluștrilor Ion Luca Caragiale, Barbu Delavrancea sau Octavian Goga.
Călătorește în timp vizitând Cetatea Neamț, una dintre cele mai puternice cetăți medievale ale Moldovei, clădită în timpul lui Petru Mușat și fortificată sub comanda Domnitorului Ștefan cel Mare. La mai puțin de 10 km distanță de orașul Târgu Neamț se află Mănăstirea Agapia, despre care scriitorul Alexandru Vlahuță spunea că este ”o aleasă comoară artistică”. Așezământul aflat în inima unei păduri de la poalele culmii Măgura este cel mai bun loc unde să te regăsești spiritual, punct din care vei porni spre Mănăstirea Neamț, o alăt bijuterie a stilului moldovenesc, ce a fost ctitorită de Ștefan cel Mare.
Bucovina, plai cu flori
Circuitul spre Bucovina traversează cele mai frumoase și pitorești zone, trecând prin Vatra Dornei – orașul apelor minerale, o gură de rai în Depresiunea Dornelor, și Gura Humorului, un loc de legendă unde se află Capela Sixtină a Estului, din satul Voroneț. Mănăstirea Voroneț, ctitorie a Voievodului Ștefan cel Mare, este fără îndoială cea mai frumoasă biserică pictată a Bucovinei, renumită pentru pigmentul de albastru electric al frescei cu ”Judecata de Apoi”.
Mănăstirea Sucevița păstrează cea mai mare colecție de picturi religioase, dar și cea mai mare scenă ce descrie ”Viața lui Moise” realizată într-un mozaic în nuanțe de verde crud. La fel de impresionantă este și Mănăstirea Moldovița, ctitorită de Petru Rareș și renumită pentru frescele realizate în nuanțe de roșu-cărămiziu, ce au fost perfect conservate de peste 500 de ani.
Bucovina este ținutul tradițiilor, astfel că în acest circuit de la Europa Travel nu poți rata Muzeul Ouălor Încondeiate, ce găzduiește o colecție impresionantă de bijuterii ovoidale frumos ornamentate cu motive inspirate din natură și geometrii hipnotizante ce se repetă într-un infinit de posibilități.
În ultima parte a circuitului te vei bucura de cele mai pitorești peisaje pe traseul tău. Unul dintre locurile din Bicaz, ce îți vor tăia respirația este Lacul Izvorul Muntelui, unde pădurile de foioase și brad împrejmuiesc așa numita ”mare dintre Munții Ceahlău”. Acesta este un loc desprins din basmele elvețiene ce se întinde pe o suprafață de până la 3125 ha.
Traversează Cheile Bicazului!
Călătoria continuă pe serpentinele Carpaților Orientali spre Cheile Bicazului ce taie pereții din stâncă formând cele mai impresionante trasee montane din România. Defileul are o lungime de 8 km și face legătura între Moldova și Transilvania. Traseul este presărat cu blocuri imense de calcar în care apele au săpat formând peșteri misterioase precum binecunoscuta Peșteră Neagră și formațiuni stâncoase denumite ”poarta iadului sau gâtul iadului”. În apropierea cheilor se întinde Lacul Roșu, numit astfel datorită depozitelor mari de argilă bogată în oxizi de fier ce îi dau un aspect cărămiziu.
De Mădălina Isar
Sursa foto: pixabay.com
Circuit Bucovina – tarif: 699 lei/persoană, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, excursii conform programului, ghid. *Oferta Speciala – tarif standard 929 lei/persoana, in limita locurilor disponibile. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!