1. Ciupercile se spală, se storc bine de apă (lasă destulă).
2. Le punem în robot, împreună cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, cartoful răzuit pe răzătoarea mică, praful de sare, se adaugă oul, uleiul de măsline, brânza fărâmiţată, pesmetul, praful de copt şi se amestecă bine.
3. Formăm chifteluţele în palme sau cu lingura, le tăvălim prin făină şi le prăjim în uleiul încins.
Papricaş – aprox 30 lei
Ingrediente: 500 g carne de pui sau porc; 500 g ciuperci proaspete Champignon; 150 ml smântână ; un păhărel vin alb sec; o ceapă ; 4 căţei de usturoi ; 3 linguri de ulei ; 2 linguri făină ; pătrunjel verde, cimbru ; sare, piper ; nucşoară
1. Se taie carnea spălată şi zvântată în cubuleţe, apoi se prăjeşte în uleiul încins.
2. Când începe să se rumenească uşor, se adaugă ceapa tăiată fin şi ciupercile feliate.
3. Se lasă să se călească bine, apoi se adaugă smântâna în care am amestecat bine făina.
4. Se toarnă şi paharul de vin alb sec.
5. Se lasă să clocotească 10 minute, apoi se sărează şi se condimentează după plac.
6. Se opreşte focul şi se presară verdeaţă tocată fin.
Budincă la cuptor – aprox 25 lei
Ingrediente: 500 g ciuperci ; 100 g unt ; 6 ouă; 50 g făină 80 g unt; pătrunjel verde; 3/4 pahar smântână
1. Într-o tigaie micuţă, pune untul la topit şi căleşte bucăţelele de ciuperci, după care lasă-le să fiarbă în zeamă proprie.
2. Freacă cele 80 de g de unt cu 6 gălbenuşuri, adaugă smântâna, făina şi cinci albuşuri bătute spumă.
3. Toarnă compoziţia peste ciuperci, iar apoi pune mixul într- o tavă adâncă şi dă-l la cuptor până devine auriu.
Dacă îţi plac ciupercile pleurotus, îţi recomandăm şi alte reţete cu ciuperci pleurotus.