Pentru aluat:
►4 ouă
►un praf de sare
►200 ml lapte
►250 ml apă minerală
►50 g cașcaval afumat
►2 linguri smântână
►20 ml ulei
►300 g făină
Pentru umplutură:
►500 g ciuperci
►2-3 legături ceapă verde
►sare
►piper negru măcinat
►o legătură mărar
►50 g cașcaval
►ulei
►2-3 linguri pesmet
1. Se curăță și se spală ciupercile.
Se lasă sub jetul de apă rece
câteva minute și apoi se pun să se scurgă în sită. Se curăță și se spală ceapa și se toacă mărunt. Ceapa tocată se călește în puțin ulei de floarea-soarelui.
2. După ce s-a înmuiat ceapa și a devenit transparentă, se pun ciupercile tăiate mărunt și se călesc. Se stropesc cu puțină apă și se condimentează cu sare și piper, după gust. După ce s-au călit, se adaugă verdeața, cașcavalul și pesmetul. Crema de ciuperci se lasă să se răcorească la temperatura camerei.
3. Între timp, se prepară aluatul pentru clătite. Se bat ouăle spumă, se adaugă uleiul, sarea, laptele, smântâna, cașcavalul ras și făina cernută. Se amestecă ușor să nu iasă cocoloașe și, dacă aluatul este foarte gros, se adaugă apa minerală. Aluatul trebuie să fie de consistența smântânii.
4. Se unge tigaia cu puțin ulei și se prăjesc clătitele. Se umplu cu compoziția de ciuperci, se rulează și se aranjează în tava tapetată cu unt. Se presară un rând de cașcaval ras și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. După ce s-au rumenit, se ornează cu ceapă verde, ardei și ciuperci.