Ingrediente:
Pentru aluatul de clătite:
►3 ouă
►300 ml lapte
►3 linguri unt topit
►100 ml apă minerală
►300 g făină
►un vârf linguriță praf de copt
►o linguriță sare
►ulei pentru uns tigaia
►400 g friptură miel
►300 g urdă proaspătă
►50 ml vin alb demisec
►măsline și pătrunjel pentru ornat
1. Se bat bine ouăle cu un praf de sare. Se adaugă laptele ușor încălzit și untul topit şi se amestecă în continuare.
2. Se cerne făina, se încorporează ușor, iar la final se subțiază cu restul de lapte, praful de copt și apa minerală. Se obține un aluat fin, de consistența smântânii lichide. Se încinge tigaia, se unge cu ulei și se prăjesc clătitele.
3. Separat, se toacă friptura de miel, se călește în puțin unt, se adaugă vinul și se amestecă cu urda tăiată cubulețe.
4. Se umplu clătitele cu compoziția de carne și urdă, se rulează și se ornează cu pătrunjel și măsline. Se servesc atât ca aperitiv, cât și ca fel principal.