Piper negru. Pe locurile dureroase pune comprese cu o soluţie preparată din: trei vârfuri de cuţit de piper negru, un pahar de sare grunjoasă şi 500 ml de coniac. Se lasă la macerat cinci zile. Pentru dureri de oase mai poţi folosi cataplasme cu argilă, clorură de magneziu şi ser fiziologic. Compresele se lasă acţioneze o oră.
Mărar. Se ia o linguriţă de tinctură de mărar diluată într-o jumătate de pahar cu apă, de trei-patru ori pe zi, timp de cel puţin şase luni. Tinctura se prepară din 20 de linguri de seminţe de mărar amestecate cu 500 ml de alcool alimentar. Se lasă la macerat opt zile, după care se filtrează. Se păstrează în sticluţe mici, închise la culoare.
Ceaiuri. Infuzia, maceratul sau ceaiul din: coada-calului, urzică, frunze de mesteacăn, frasin, coacăz-negru, zmeur, turiţă-mare, troscot, pir medicinal sau teci de fasole, vă ajută în caz că suferiţi de osteoporoză. Pot fi asociate cu fructe de catină-albă şi măceşe, cunoscute pentru conţinutul ridicat de vitamine. De asemenea, este indicat şi decoctul preparat din şase linguriţe de lemn dulce, două linguriţe de talpa-gâştei şi o linguriţă de salvie, la un litru de apă. Un remediu excelent e să bei ceai din frunze de păpădie pentru a ajuta la creşterea densităţii oaselor.
Seminţe de susan. Consumă un pumn de seminţe de susan în fiecare dimineaţă.
Lămâi şi ouă. Lasă la macerat timp de şapte zile, coji pisate de ouă în zeamă de lămâie. Apoi, consumă câte trei linguriţe zilnic. De asemenea, este bine să consumi frecvent lămâi care au un aport important de calciu. Un alt remediu este soluţia dintr-un litru de alcool medicinal, 50 de aspirine pisate, două linguri de zeamă de lămâie. Se măcerează două-trei zile, agitând din când în când lichidul. Se ung locurile dureroase.
Lapte de migdale. Se poate obţine uşor adăugând apă caldă peste migdale, până se pot curăţa de coajă uşor, apoi se amestecă cu blender-ul adăugându-se lapte de vacă, de capră, sau lapte din soia.