Ia în considerare ce alimente vei servi cu carnea de vită, precum și tipul acesteia, și încearcă să apelezi la ierburi și condimente de acolo.
Condimente precum ceapa și usturoiul, care sunt picante de unele singure, sunt unele dintre primele care ne vin în minte atunci când ne gândim la condimentarea cărnii de vită. Acestea sunt savuroase și puternice, dar și ușor de procurat!
Cuprins:
Condimente pentru carnea de vită pe care să le folosești în rețete
Piper negru
Piperul negru este un concurent puternic, cu aroma sa ușor picantă și înțepătoare. Nu este atât de ușor de înecat de aroma cărnii de vită.
Cayenne
Cayenne este un partener picant pentru carnea de vită. Este iute, dar nu prea iute, așa că se potrivește cu aroma puternică a cărnii, în loc să se împotrivească și să o înece cu o iuțeală care frige gura, așa cum pot face alte pudre de ardei iute. Dar nu folosi o pudră de chili foarte iute pe friptura ta.
Busuioc
Busuiocul este o plantă bună de asociat cu carnea de vită, deoarece este picant, oarecum dulce și ușor mentolat. Aceasta este o combinație de arome interesant de adăugat la cărnurile sărate, deoarece surprinde gura.
O aromă plăcută și savuroasă poate fi ușor zdruncinată de o răcoare mentolată, într-un mod foarte bun, făcând ca un fel de mâncare consistentă să pară mai interesantă decât este.
Salvia
Salvia, planta adesea dată la o parte, este parfumată și caldă, adăugând un pic de aromă de plante chiar și celor mai simple preparate pe bază de carne de vită.
Cimbru
Cimbrul este o plantă pentru carne de vită folosită frecvent, deoarece are capacitatea unică de a rotunji aroma cărnii cu notele sale de lămâie.
Pudra de muștar
Pudra de muștar galben este aroma înțepătoare și ascuțită de care are nevoie burgerul tău la grătar. Combină puțină pudră de muștar în carnea de vită tocată înainte de a o frige pentru o aromă deosebit de profundă.
Oregano
Pentru preparatele din carne de vită de inspirație mediteraneană, oregano este planta de alegere. Este pământie și puternică, rezistând cu ușurință la carnea de vită. Asigură-te doar că îl adaugi la felul de mâncare cu carne de vită la final, deoarece oregano își pierde rapid aroma odată expus la căldură.
Condimente de bază
Cele patru condimente de bază pentru preparatele din carne de vită sunt foarte bine stabilite: sare, piper, ceapă și usturoi.
Pe de altă parte, atunci când folosești carne tocată, fie pentru a face un hamburger, fie pentru a face chili sau tacos, vei dori să folosești aceeași cantitate de sare, dar nu cu mult timp înainte de a o găti. Sărarea cărnii de vită tocată mai devreme nu va face decât să atragă umezeala.
Condimente și ierburi aromatizante care se potrivesc cu carnea de vită
Cele mai comune ierburi aromatizante folosite pentru fripturi și carne de vită sunt rozmarinul, cimbrul, oregano și salvia. Versiunile uscate pot fi adăugate în lichidul de gătit pentru fripturile la foc mic îndelungat pentru a le infuza cu aromă.
De asemenea, acestea pot fi presărate înainte de a găti fripturile – deși se vor arde la focul mare al unui grătar și se aplică mai bine după gătire, când friptura se odihnește.
Condimentul precum chimenul, coriandrul și diferite tipuri de ardei iute, aduc aroma ideală în tacos și chili și fac tocănițe și supe delicioase.
Mâncărurile europene, cum ar fi Paprikash de vită sunt îmbunătățite de paprika, cuișoare, mărar și muștar.
Sursa foto: 123rf.com
Vezi şi ce este zatar şi cum se consumă!