„(Acest focar) a depăşit prima epidemie înregistrată în analele RD Congo în 1976 la Yambuku. Până în prezent s-au înregistrat 319 cazuri şi 198 decese”, a confirmat ministrul congolez al sănătăţii, Oly Ilunga Kalenga, într-un comunicat, citat de Agerpres.
În total, 298 de cazuri de febră hemoragică au fost raportate în regiune, dintre care 263 confirmate şi 35 probabile, de la declararea izbucnirii celui de-al zecelea focarul de Ebola în Republica Democrată Congo, care afectează provinciile Kivu de Nord (est) şi Ituri (nord-est).
La jumătatea lunii octombrie, autorităţile congoleze au declarat că se confruntă cu un „al doilea val” al epidemiei Ebola de o ”amploare” nedeterminată în Beni, din provincia Kivu de Nord. De la începutul vaccinării, la 8 august 2018, 26.135 de persoane au fost imunizate, dintre care 13.825 doar în Beni, dar apar mereu noi cazuri de Ebola în Africa.
Epidemia de Ebola începută în zona Bikoro, Republica Democrată Congo, ia proporții, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) transmite că se pregătește pentru „cel mai negru scenariu.
Primul focar de Ebola a fost semnalat în Yambuku în nord-estul Republicii Democrate Congo în 1976 şi a totalizat 318 de cazuri recenzate şi 224 de decese.
Virusul se transmite prin contact direct cu sângele sau cu fluidele corporale şi este cu atât mai virulent cu cât procesul este mai avansat, putând atinge o rată de mortalitate de 90%
Citește și… Guvernul a ajuns la fundul sacului. Mai multe instituții au rămas fără bani de salarii
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!