1. Se spală conopida, se desface în bucheţele mici şi se fierbe în apă cu sare.
2. Separat, se topeşte untul şi se adaugă pesmetul alb. Se rumeneşte puţin, apoi se presară sare, piper şi alunele măcinate.
3. Se spală pătrunjelul şi se toacă mărunt. Se pune în compoziţia de pesmet care s-a răcit în prealabil. Se scoate conopida şi se lasă în sită să se scurgă. Se curăţă usturoiul, se pisează şi se adaugă peste pesmet. Se bat ouăle spumă şi se trec bucăţile de conopidă prin pesmet-ou şi pesmet. Se prăjesc în uleiul încins şi se servesc cu pătrunjel.

Uite cele mai gustoase rețete de conopidă pane!

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News