Cuprins:
Constipație după cezariană și cum o tratăm
Noile mămici care au avut o naștere prin cezariană trebuie să ia măsuri de precauție suplimentare, cum ar fi să fie atente la posibilele infecții sau dureri excesive. Ele ar trebui să evite să care ceva mai greu decât bebelușul lor.
Ca orice intervenție chirurgicală, o naștere prin cezariană are complicații și riscuri. Multe proaspete mămici se confruntă cu constipație după naștere. După operație, personalul spitalului vă va încuraja probabil să vă mișcați cât mai repede posibil. Acest lucru ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge și a constipației.
Ce cauzează constipația după o naștere prin cezariană?
Postpartum, mișcările intestinale lente sunt adesea cauzate de fluctuațiile hormonale sau de o cantitate inadecvată de lichide sau fibre în dietă.
În urma unei nașteri prin cezariană, există alte câteva cauze posibile pentru constipație:
- anestezicul folosit în timpul operației (poate face ca mușchii să fie temporar leneși)
- medicamentele analgezice pentru durere
- deshidratarea, care reprezintă un risc mai mare pentru mamele care alăptează
- fierul din suplimentele prenatale
- mușchii pelvieni slăbiți
O altă cauză potențială a constipației este cea psihologică. Multe femei care au născut se tem de durere sau de ruperea cusăturilor.
Încercați una dintre soluțiile naturale de mai jos pentru a vă ușura mișcările intestinale, astfel încât să nu faceți eforturi prea mari.
Modalități de a trata constipația
Constipația după naștere nu ar trebui să dureze mai mult de trei-patru zile, dar poate fi foarte incomodă. Mulți medici vă vor prescrie un sirop de scaun sigur pentru alăptare imediat după naștere pentru a vă ajuta cu constipația.
Mișcare
Dacă puteți să vă mișcați, faceți acest lucru de mai multe ori pe zi. Încercați să măriți timpul cu câteva minute în fiecare zi. Mișcarea poate ajuta și cu gazele și balonarea.
De asemenea, întrebați medicul despre câteva întinderi ușoare pe care le puteți adăuga la rutina zilnică de mișcare.
Lichide
Beți un pahar de apă caldă cu suc de lămâie în fiecare dimineață. De asemenea, beți ceaiuri din plante în timpul zilei, cum ar fi ceaiul de mușețel sau de fenicul. Feniculul este cunoscut pentru că ajută la creșterea producției de lapte matern. De asemenea, ar putea ajuta cu gazele și balonarea.
Beți apă pe tot parcursul zilei, dar evitați apa rece. În schimb, încercați apă la temperatura camerei sau chiar călduță.
Prune uscate
Prunele uscate sunt cunoscute pentru a ajuta la ameliorarea constipației. Adăugați câteva în rutina zilnică a micului dejun. Le puteți mânca în cereale calde sau puteți bea suc de prune sau de pere.
Fibre
Asigurați-vă că includeți multe fibre în mese, atât cele solubile din fructe și legume, cât și cele insolubile, cum ar fi cele din cerealele și pâinea integrală.
Odihnă
Odihniți-vă din plin pentru a vă ajuta organismul să se recupereze după operație.
Alimente bogate în fier
Multe vitamine prenatale sunt bogate în fier. Dar dacă suplimentele de fier agravează constipația, încercați alimente bogate în fier, inclusiv:
- pui
- carnea roșie
- legume cu frunze închise la culoare
- fasole
De asemenea, puteți trece la un alt supliment. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o recomandare.
Relaxare
Anxietatea poate duce la constipație. Faceți-vă timp în timpul zilei pentru a face respirație profundă și meditație.
Cofeina este sigură?
Cafeaua este cunoscută pentru a ajuta multe persoane să mențină un program regulat de tranzit intestinal. Dar este înțelept să stați departe de băuturile cu cofeină în timp ce alăptați.
Cofeina este transmisă prin laptele matern la copilul dumneavoastră. Acest lucru poate adăuga agitație într-un moment în care programele de somn și alte rutine zilnice nu au fost stabilite.
Ce trebuie reținut
O dietă care include multă apă și fibre ar trebui să ajute la ameliorarea constipației după o naștere prin cezariană. Evitați alimentele rafinate și foarte procesate, deoarece acestea sunt lipsite de nutrienți și fibre. De asemenea, acestea au, de obicei, o cantitate mare de sare și zahăr.
Dacă după câteva săptămâni, încă nu ați găsit ușurare, contactați-vă medicul. Acesta ar putea fi în măsură să vă recomande un laxativ sigur pentru alăptare.
Sursa foto: 123rf.com
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!