Scopul campaniei, intitulată „Vinovatul va fi pedepsit, rănile vor fi vindecate” este acela de a identifica cauza majoră a gastritei şi a bolilor ulceroase, în special helicobacter pylori, şi de a recomanda un tratament eficient pentru eradicarea ei. Astfel, Gral Medical va oferi consultaţia şi reconsultul de specialitate, gratuit, în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie.
De asemenea, fiecare pacient va beneficia de 20% reducere pentru orice altă investigaţie suplimentară.
Infecţia cu Hp
S-a demonstrat că adevăratul inamic al bunei funcţionări gastrice este o bacterie care se numeşte Helicobacter Pylori, sau mai pe scurt Hp. Modul de transmitere a infecţiei cu Hp este unul banal, ca şi în cazul hepatitei virale tip A, când evităm să ne spălăm pe mâini, sau să trecem fructele şi legumele pe sub un jet de apă, înainte de a le consuma. De asemenea este foarte posibilă transmiterea directă de la o persoană la alta, mai ales în cadrul unei familii. ‘Un procent (mic) de pacienţi, care prezintă infecţie gastrică cu Helicobacter – unii chiar fără să acuze simptome – vor ajunge, în decurs de ani, să fie diagnosticaţi cu cancer gastric. Cum nu se ştie care pacienţi infectaţi vor face cancer gastric şi care nu, este de dorit să primească toţi tratamentul de eradicare a bacteriei’, a explicat dr. Dana Bucur, medic specialist gastroenterolog cu competenţă în endoscopie digestivă şi ecografie generală.
Pentru stabilirea unui diagnostic se recomandă testele neinvazive: detectarea Helicobacter Pylori (determinarea antigenului Hp din materialele fecale şi dozarea anticorpilor IgG antiHelicobacter din sânge).
Informează-te din timp!
În funcţie de gravitatea afecţiunii stomacale, specialiştii Gral Medical pot recomanda endoscopia superioară, care detectează prezenţa infecţiei cu Hp în câteva minute şi care va pune diagnosticul exact de ulcer – gastrită sau îl va exclude, prin vizualizarea directă a mucoasei gastrice.
„Popular, există credinţa că pentru ulcer trebuie ţinut un regim sever o lungă perioadă de timp. Acest lucru era valabil în era dinaintea descoperirii Helicobacter. Actual, regimul pentru ulcer sau gastrite este permisiv, pacientul putând să mănânce tot ce tolerează. Singurele restricţii clare vizează fumatul, alcoolul şi consumul de antiinflamatorii (aspirina, diclofenac, ibuprofen, etc)”, a evidenţiat dr. Dana Bucur.
Pentru programări online puteţi accesa site-ul www.gralmedical.ro, sau apela numerele de telefon: 021 323 00 00 (02) – Clinica de DiagnosticGral sau 021 317 83 95 – Clinica Gral Colentina.