Fie că alegeţi să le mâncaţi la micul dejun sau ca aperitiv, ori cu o salată la masa de prânz, sau de seară, brânzeturile sunt cele mai consumate produse alimentare.
Dintre lactate, brânzeturile conţin cantitatea de calciu cea mai mare, chiar şi 1 g la 100 g produs. Preparatele din lapte au proteine de calitate superioară şi sunt surse excelente de vitamine. Lipidele lactatelor variază, deoarece depind într- o mare măsură de prelucrarea acestora, dar şi de rasă, regim şi de nivelul de furajare a animalelor.
Brânza slabă are o bună concentrare a beneficiilor lactatelor: proteine, calciu şi lipide. Necesarul de brânzeturi variază în funcţie de cantitatea de lapte şi de proteinele consumate. Raţia zilnică medie e de 40 g brânzeturi, parte a unei diete echilibrate.
Deşi părerile sunt împărţite în privinţa ponderii în care e asimilat calciul din lactate de către organism, dr. Constantin arată: “Calciul se absoarbe cel mai bine. Practic, aceste produse constituie cea mai bună sursă de calciu pentru om”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News