Roşioare cu buline
Ingrediente: doi litri de suc de roşii, un morcov, o ţelină, un cartof, o ceapă, o linguriţă de delikat, pătrunjel, o lingură de ulei, 200 g smântână.
Mod de preparare: se fierb legumele în sucul de roşii, apoi se scot, lăsându-se doar morcovii. Se adaugă delikatul şi, după 10 minute, uleiul. Se serveşte în boluri albe, cu grisine şi cu buline de smântână deasupra (puse uşor cu linguriţa sau cu aparatul de ornat torturi).
Cremă cu inimioare
Ingrediente: doi litri de apă, un dovlecel, doi morcovi, doi cartofi, 100 g fasole verde, o rădăcină de pătrunjel, o ţelină mică, o ceapă, o lingură delikat, câteva bucheţele de broccoli, două linguri de ulei, 200 g smântână.
Mod de preparare: se fierb legumele, apoi se scot din apă. Dovlecelul, cartofii, pătrunjelul, ţelina şi fasolea verde se pasează, se amestecă împreună cu smântâna şi se pun din nou la fiert în oala cu apă. Se adaugă morcovul tăiat bucăţele, delikatul şi, cu 5 minute înainte de a opri focul, broccoli. Se serveşte cu crutoane în formă de inimioare.
Alfabet
Ingrediente: un litru de apă, un morcov, o jumătate de ţelină, un cartof, o ceapă, un litru de suc de roşii, 250 g de paste în formă de litere, o linguriţă delikat, câteva frunze întregi de pătrunjel, o lingură de ulei.
Mod de preparare: se fierb foarte bine legumele, apoi se scot din apă şi se adaugă sucul de roşii şi delikatul. Când încep să fiarbă se adaugă pastele, iar după alte 10 minute se ia oala de pe foc şi se adaugă uleiul.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!