Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și Liga Româna de Cancer continuă în luna octombrie campania de informare „Nu am făcut destul”, cu mesajul: „Te rog, mergi la control! Când tu suferi, sufăr și eu!”.
În acest demers, 3 nume mari ale scenei românești s-au alăturat campaniei pentru a transmite tuturor femeilor îndemul de a merge la control: Cornel Ilie, Ioan Gyuri Pascu și Andi Vasluianu.
«Continuăm campania de informare începută anul trecut și în acest an, adresâdu-ne unora dintre cele mai dragi ființe pentru noi, barbații: mamele, soțiile, iubitele, surorile și prietenele noastre, cu mesajul : Te rog, mergi la control, când tu suferi, sufăr și eu. Mulțumim artiștilor Andi Vasluianu, Cornel Ilie și Ioan Gyuri Pascu, care s-au implicat în această campanie, ajutându-ne să transmitem tuturor femeilor mesajul de a merge la control.», a declarat cu ocazia evenimentului de lansare Cezar Irimia, președinte FABC.
« Ne-am unit forțele pentru că împreună suntem puternici în comunicarea mesajului acestei campanii, pe care o considerăm esențială pentru femei. Implicarea noastră este în același timp o datorie dar și un privilegiu. Credem că fiecare bărbat din România ar trebui să se implice și să încurajeze femeile dragi din viața lui să meargă la control, pentru că suntem mereu alături de ele, la bine și la rău. Dorim să amintim astfel tuturor femeilor că această formă de cancer este perfect curabilă dacă este depistată la timp! Așadar, dragele noastre, vă rugăm, mergeți la control!», au declarat Andi Vasluianu, Cornel Ilie și Ioan Gyuri Pascu.

Cancerul de sân este diferit

Anul acesta, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și Liga Română de Cancer duc informarea pacientelor un pas mai departe, deoarece cancerul de sân este diferit. Cancerul la sân poate fi de două tipuri: cancer de sân HER2 pozitiv și cancer de sân HER2 negativ.
Orice femeie care suferă de cancer de sân trebuie să solicite efectuarea testului HER2, pentru a se stabili forma de cancer de care suferă, pentru că aceste două tipuri de cancer de sân au particularitați diferite și necesita tratament specific, de asemenea diferențiat.
Studiile de specialitate arată că una din șase femei cu cancer de sân are boala HER2 pozitivă. Un cancer de sân HER2 pozitiv se dezvoltă mai repede decât alte tipuri de cancer, boala fiind mult mai agresivă. De aceea, este foarte important ca pacientele să cunoască de ce tip de cancer de sân suferă.
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News