►un kg costițe de miel
►1-2 căpățâni usturoi
►500 g cartofi mici cu coaja albă
►sare grunjoasă
►100 g unt
►cimbru uscat
►piper negru măcinat
►roşii cherry
►200 g fasole verde păstăi
►200 ml vin roșu dulce
►2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
►20 g seminţe de susan
►1-2 linguri oțet balsamic
1. Se curăță și se spală costițele și se ung cu ulei. Se condimentează cu sare, piper și se stropesc cu vinul roșu. Se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la macerat 1-2 ore.
2. Separat, se spală cartofii în câteva ape şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Păstăile de fasole se pun şi ele la fiert. După ce au fiert legumele, se scot și se lasă să se răcorească. Se stropesc cu untul topit și se perpelesc câteva minute în tigaie. Se adaugă sare și un praf de piper, se presară cimbru uscat și se lasă să se răcorească, la temperatura camerei.
3. Se încinge grătarul și se unge cu grăsime. Se pun costițele pe grătar și se adaugă căţeii de usturoi. Se lasă să se rumenească uniform și se servesc cu păstăile de fasole, cartofii şi roşiile cherry.