Ingrediente 600 g aluat franțuzesc
►un borcan dulceață de căpșune
►100 g migdale măcinate
►un ou pentru uns
►coaja de la o lămâie
►esenţă de vanilie
►zahăr pudră
►100 g nucă coaptă și măcinată
Preparare
1. Se scoate aluatul de la congelator și se lasă să se dezgheţe treptat, la temperatura camerei. Se încinge cuptorul.
2. Separat, se pregătește umplutura. Se pune dulceața de căpșune într-un bol și se amestecă cu făina de migdale, coaja de lămâie și esenţa de vanilie.
3. Se ia aluatul, se întinde cu sucitorul și se taie în pătrate de 15 cm. Se aranjează în tavă și se ung cu ou bătut. Se umplu apoi cu dulceață, se încrețește aluatul ușor pe margini, astfel încât să arate ca niște coșulețe, și se coc. Se scot și se servesc pudrate cu zahăr și nucă măcinată.
Comentarii (1)
Unica.ro
'Nu-mi place să vorbesc despre el!' Ce spune mama lui Mircea Badea despre fiul ei celebru
Viva.ro
Mădălin Ionescu spunea în urmă cu mai mult timp: „Facem foarte mult sex...”, însă anunțul făcut de Cristina Șișcanu i-a surprins pe toți: „Abia vorbim. Nu știu ce să fac, nu știu cât va ține. Suntem ceva... praf”. Ce se întâmplă cu mariajul lor
Libertateapentrufemei.ro
Maria Popovici a înflorit după divorț, iar noua relație a transformat-o total. A slăbit și nu mai iese din haine multate. Imaginile despre care vorbește toată lumea
FANATIK.RO
Plecare neașteptată de la Kanal D. Bursucu renunță la colaborarea cu celebrul post tv: ”Trăia o adevărată dramă”
Elle.ro
Alina Pușcaș, PRIMELE DECLARAȚII despre plecarea Andreei Bălan din juriul emisiunii Te cunosc de undeva: „S-a implicat și foarte mult în noua relație…”
Unica.ro
Acasă la Anca Țurcașiu. Artista stă într-un apartament din Panduri, pe care l-a decorat ca-n povești / GALERIE FOTO
Observatornews.ro
Facturile la curent se scumpesc. Cât va plăti în plus un român la un consum de 200KW pe lună
HOROSCOP
Horoscop 2 ianuarie 2025. Berbecii au șansa de a primi sfaturi de valoare și sugestii care provin din experiența unor apropiați, rude sau prieteni