Ingrediente 600 g aluat franțuzesc

►un borcan dulceață de căpșune
►100 g migdale măcinate
►un ou pentru uns
►coaja de la o lămâie
►esenţă de vanilie
►zahăr pudră
►100 g nucă coaptă și măcinată

Preparare

1. Se scoate aluatul de la congelator și se lasă să se dezgheţe treptat, la temperatura camerei. Se încinge cuptorul.
2. Separat, se pregătește umplutura. Se pune dulceața de căpșune într-un bol și se amestecă cu făina de migdale, coaja de lămâie și esenţa de vanilie.
3. Se ia aluatul, se întinde cu sucitorul și se taie în pătrate de 15 cm. Se aranjează în tavă și se ung cu ou bătut. Se umplu apoi cu dulceață, se încrețește aluatul ușor pe margini, astfel încât să arate ca niște coșulețe, și se coc. Se scot și se servesc pudrate cu zahăr și nucă măcinată.

 
 

Urmărește-ne pe Google News