► Ingrediente
► un kg cotlet de porc fără os
►6 cepe
►2 ardei capia
►150 g măsline verzi
►mărar
►pătrunjel
►sare
►piper negru măcinat
►200 ml vin alb demisec
►10 căței usturoi
►50 ml ulei de floarea-soarelui
►3-4 lingurițe oţet
►100 g piure de roșii
► Preparare:
1. Se condimentează cotletul cu sare și piper și se fierbe în apă clocotită, 20 ml ulei şi vin.
2. După ce a fiert, se aşază în tavă și se bagă în cuptor.
3. Se taie ceapa solzișori. Se călește și se adaugă ardeiul tocat mărunt. Măslinele verzi se pasează și se amestecă cu usturoi, ulei și sare.
4. După ce a scăzut sosul de ceapă, se stinge cu piureul de roșii şi se adaugă sare și piper.
5. Cotletul se feliază și se servește pe pat de ceapă. Se ornează cu sosul de măsline și cu verdeață, după gust.