► Ingrediente
► 4 bucăți cotlet de porc
►un kg cartofi
►cimbru verde
►sare grunjoasă
►30 ml ulei de floarea-soarelui
►4-5 căței usturoi
►2 cepe roșii
►piper negru măcinat
►un ardei iute roșu
►chivas pentru ornat
►frunze de busuioc pentru ornat
► Preparare:
1. Se curăţă cartofii și se fierb, apoi se scot şi se feliază.
2. Se curăță usturoiul și ceapa și se taie solzișori. Se freacă cu puțin ulei și sare ca să se înmoaie, apoi se călesc. Se adaugă şi cartofii şi se lasă să se rumenească.
3. Se iau bucățile de carne, se ung cu puțin ulei și se condimentează cu sare și piper. Se presară cimbru verde, apoi se pun pe grătar, la rumenit.
4. Se așază cartofii pe un platou, se pun cotletele, feliuțe mici de ardei roşu și se ornează cu busuioc și chivas.