Ingrediente:
►un kg cotlete de miel
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►cimbru uscat și măcinat
►200 ml vin rosé
Pentru sos:
►100 g unt
►2 lingurițe făină
►300 ml lapte
►cimbru verde
►3 fire usturoi
►o linguriță zahăr
►8-10 cartofi copți
1. Se spală cartofii, se șterg și se înfășoară în hârtie de copt. Se așază în tavă și se coc la 180°C.
2. Cotletele se condimentează cu sare, piper și cimbru. Se rumenesc puţin în tigaia încinsă. Se stropesc apoi cu vin și se bagă într-o altă tavă, la cuptor, aproximativ o oră.
3. Între timp, se pregătește sosul. Se topește untul, se adaugă usturoiul măcinat, sarea, piperul, cimbrul, zahărul, făina cernută și, la final, laptele călduț. Se amestecă și se obține o cremă fină și aromată. Se lasă câteva minute să clocotească și
se servește cu cotletele de miel și cu cartofii copți.