Fashion bloggerul care promovează bucătăria raw vegană recomandă o reţetă de cozonac fără făină, doar din preparate vegetale, fără coacere, prin urmare păstrându-şi toţi nutrienţii naturali.
„Aluatul se realizează din 300 de grame de caju sfărâmat. Pe acesta îl amestecaţi cu 50 de grade de miere de albine, 20 de grame de ulei de cocos şi un sfert de linguriţă de pudră de vanilie. Toate aceste ingrediente se amestecă bine până obţinem un aluat uniform pe care îl putem modela cu degetele. Apoi, pentru a face crema avem nevoie de 200 de grame de mac, pe care îl amestecăm cu 100 de greme de miere şi coajă rasă de la o portocală. Întindem aluatul, adăugăm stratul de cremă, iar apoi rulăm totul ca să obţinem forma unei rulate. La final bagăm la frigider unde îl ţinem cel puţin o oră. Este delicios, sănătos şi săţios”, spune Carmen Negoiţă.