Pentru a obține pigmenții necesari fiecaărei culori e nevoie de legume pe care le ai chiar în bucătăria ta. Există metode în totalitate naturale, astfel ouăle vor avea nuanțe vii și fără toxine.

  1. Galben– Se fierb 5 morcovi împreună cu o lingură de praf de curcuma, o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
  2. Turcoaz– O jumătate de varză roșie se fierbe în apă împreună cu o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
  3. Violet– 500 grame de afine  se fierb în apă împreună cu o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
  4. Roșu arămiu– Două jumătăți de sfeclă roșie se fierb în apă împreună cu o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
  5. Portocaliu– Foile uscate de la 4-5 cepe se fierb împreună cu o lingură de sare și 2 linguri de oțet.

Toate ingredientele potrivite pentru fiecare culoare se fierb circa 30 minute, după care punem ouăle la vopsit până când pigmenții le vor colora coaja.

Numeroase alte rețete în cartea „Rețete de Paște reinterpretate” din colecția Bucătărescu, editată de Integral & powered by Libertatea, de mâine disponibilă în rețeaua InMedio și la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 17 lei.

Mai multe rețete pe www.bucatarescu.ro!

 
 

Urmărește-ne pe Google News